Когато говорим за жените (и мъжете), то неминуемо ще използваме

...
Когато говорим за жените (и мъжете), то неминуемо ще използваме
Коментари Харесай

Управление с копринена ръкавица

Когато приказваме за дамите (и мъжете), то неизбежно ще използваме някои систематизирания. Ключово е въпреки всичко да избегнем, доколкото е допустимо, нагазването в тресавището на половите стандарти.
Матриархатът и патриархатът са от дълго време отживели публични системи. Времето на плахите пазителки на домашното огнище и войнстващите алфа-самци е останало надалеч в историята. Идентично в бизнеса през днешния ден се постанова така наречен андрогинен (смесен) лидерски метод. Нито чисто женски, нито типично мъжки, а съчетаващ най-хубавото от двата свята. И по силата на самата си адаптивна същина, дамите постоянно се оказват по-добрите в усвояването на този метод. Нужно е да отчетем и към момента съществуващата настройка в обществото, че в случай че жена демонстрира мъжки качества, това е задоволително и даже похвално, до момента в който на мъж, който демонстрира по-скоро женски качества, не се гледа с изключително положително око. Като последно конкретизиране, дано постулираме и психологическия факт, че няма експлицитно мъжки против експлицитно женски качества, чисто мъжко против чисто женско държание. Има човешки качества и държания, някои от които се демонстрират по-често при дамите, а други остават по-характерни за мъжете. Но изключенията от ден на ден се трансформират в правило…

 

Как ръководят дамите изпълнителни шефове?
В кратковременен проект, в случай че се целят бързи облаги и „ сразяване ” на конкуренцията, експанзивната натура на мъжете ги прави по-успешни в тази сфера. Ако обаче се търси дълготрайна непоклатимост, резистентност на бизнеса, то тук по-далновидните стратези се оказват дамите, добре екипирани с повече самообладание, еластичност, диалогичност, както и заради своята емпатия – повече обществено и екологично виновни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР