Когато госпожа Манолова обяви своите идеи и проекти, съм готова

...
Когато госпожа Манолова обяви своите идеи и проекти, съм готова
Коментари Харесай

Мая Манолова и Йорданка Фандъкова в задочен спор за боклука


Когато госпожа Манолова разгласи своите хрумвания и планове, съм подготвена да разясня всички тях. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за Телевизия „ Европа “ в отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява главния си конкурент за локалните избори някогашния омбудсман Мая Манолова.

„ Засега поръчките, които слушам освен от нея, само че и от останалите претенденти за цели стратегии, не виждам нищо, което да е по-различно от това, което ние към този момент вършим и сме подготвени с съответни планове да представим пред хората “, добави още Фандъкова.

Манолова се разгласи против замърсяването на града. Тя съобщи пред свои последователи, че проблемите с боклука ще са измежду целите ѝ.

„ Защо търгът за сметопочистващите компании в София се афишира една година по-рано от нужното и за какво към момента няма общинска сметопочистваща компания? Това е поръчка за над 1 милиарда лева и аз нямам пояснение за какво тази поръчка се прави сега”, разяснява Манолова.

Столичният кмет отговори и на въпросите, които Мая Манолова насочи по-рано денем към нея посредством медиите, свързани с почистването на столицата.

„ Мисля, че госпожа Манолова като правист знае чудесно, че когато става въпрос за социална поръчка, тя изисква дълъг интервал на реализация. По никакъв метод няма да направя София и почистването на града пленник на изборите.

Предишния път, когато правихме такава процедура, тя търпя една година. Договорите за разчистване, първите от тях, изтичат на 1 юни.

Сама разбирате, че няма по какъв начин да чакаме изборите да приключат и по-късно да създадем в действителност София пленник и да я сложим под риск от рецесията с отпадъците.

София е виждала такива рецесии. Ние сме се борили с такива.

Днес имаме най-модерният цех за боклуци в района, който ни разрешава да депонираме единствено 15 % от отпадъците на града.

Започнахме от депониране на 100 %. Това е огромен екологичен план “, разяснява тя.

Фандъкова добави, че това, на което се залага, са оптимални условия за възстановяване на изискванията с възстановяване на условия за оптимален екологичен стандарт на камионите.

От Столичната община дадоха отговор, че шест от настоящите контракти за разчистване изтичат до 6 юли следващата година. И подсетиха, че предходния път изборът на компании е лишило 12 месеца поради обжалвания.

Според Фандъкова нищо от това за което приказва Мая Манолова не е ново.

„ Няма да вземам участие в борба за София “, безапелационен бе актуалният кмет и добави: „ Аз вземам участие в съревнование за развиване и смяна на града. “

В това съревнование Фандъкова очерта три целта – развиването на кварталите и вътрешнокварталните улици, чистия въздух и техническото обслужване в Столична община.

Йорданка Фандъкова приготвя и съществени нормативни промени. А точно да се лишава лиценза на компании, които позволяват некачествени поправки.

Фандъкова съобщи, че единствено досега глобата за компанията реализатор на ремонта на „ Граф Игнатиев “ възлиза на над половин милион лв..

А на въпрос кой е обичаният й европейски град Фандъкова бе безапелационна че това е София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР