Когато голям отбор като Тотнъм инкасира толкова жестока загуба, както

...
Когато голям отбор като Тотнъм инкасира толкова жестока загуба, както
Коментари Харесай

Съвсем очаквано: Загубата на Тотнъм с исторически оттенък

Когато огромен тим като Тотнъм инкасира толкоз жестока загуба, както тази от Байерн, незабавно се стартира ровене в историческите книги. И тяхната цел е единствено една - да се ревизира дали това е най-голямата подигравка на терена с "шпорите " в историята им.

Е, в случай че това би могло да е някакво утешение за почитателите на лондончани, те са яли и по-големи плесници като домакини в историята си. Но въпреки всичко в никакъв случай до момента не са ставали жертва на толкоз голяма загуба вкъщи в евротурнирите.

Всъщност, "шпорите " бяха трансформирали дома си в своята цитадела в Европа и рядко допускаха загуби. И когато това се случваше, най-тежките от тях бяха с по два гола разлика. Такива бяха да вземем за пример от Бенфика на 1/16-финалите на Лига Европа през 2014 година с 1:3, както и с 0:2 от Люцерн през далечната 1995 година в групите на несъществуващия към този момент шампионат Интертото.

А другояче британският отбор беше покрай рекордната си загуба вкъщи изобщо в историята. Играчите на Маурисио Почетино се приближиха обаче напълно до антирекордите, сложени преди към век. Двете най-тежки провали на отбора на собствен терен са с по 0:6.

Те са инкасирани на два пъти, като и двата пъти това се случва за състезание. Победителите с този резултат са Съндърланд на 19 декември 1914 година и Арсенал на 6 март 1935 година

Иначе отборът има две по-тежки унижения в историята си въобще. Най-тежката му загуба за състезание е 0:7 от Ливърпул на "Анфийлд " на 2 септември 1978 година, а най-тежкото му проваляне въобще в историята е 0:8 от Кьолн в шампионата Интертото на 22 юли 1995 година в Германия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР