Когато главният изпълнителен директор и съосновател на Twitter и Square

...
Когато главният изпълнителен директор и съосновател на Twitter и Square
Коментари Харесай

Шефът на Twitter смени гладуването с нов хранителен режим

Когато основният изпълнителен шеф и съосновател на Twitter и Square Джак Дорси показа прецизната си стратегия за поддържане на положително здраве в подкаст през  март предходната година, той провокира неразбиране и удивление у доста хора, написа Си Ен Би Си.

Тогава той съобщи пред водещия на подкаста Бен Грийнфийлд, че яде по един път дневно и че от време на време изцяло пропуща храненето през уикенда. По думите на Дорси така наречен „ от време на време недояждане “ му оказва помощ да се концентрира и да бъде в най-хубава форма.

Тази седмица обаче той показа нова информация за питателните си привички.

В последно време Дорси се храни „ седем пъти в седмицата, единствено на вечеря “. Това съобщи самият той в изявление за Wired. От казаното наподобява, че той към този момент не пропуща да се храни през уикендите.

Преди това Дорси е споделял, че за него вечерята съставлява съществено и щедро хранене, което нормално се състои от протеини, като риба, пиле или пържола, и доста „ зелении “, в това число спанак, рукола, брюкселско зеле и аспержи. За десерт Дорси избира плодове и черен шоколад.

Въпреки че периодическото недояждане, при което човек си задава интервал, в границите на който се храни, а в останалото време гладува, набира известност в Силициевата котловина и се практикува от известни персони и звезди като Тери Крюс и Дженифър Анистън, досега няма задоволително изследвания, които да открият дали то е стабилно и здравословно в дълготраен проект. Нещо повече, гладуването в интервал по-дълъг от 12 часа може да бъде рисково за здравето, изключително при хората, които имат медицински проблеми и одобряват избрани медикаменти, настояват от Национален институт по опазване на здравето на Съединени американски щати

Дорси споделя още пред Wired, че пробва да отделя по два часа дневно за медитации. Шефът на Twitter практикува една от най-старите техники за медитация в Индия – Випассана, като през 2018 година той я дефинира като „ извънредно мъчителна и физически и душевен натоварващата. “ По създание тя съставлява седене със скръстени крайници в границите на 30 – 45 минути без никакво мърдане.

В предишното Дорси е разказвал и за това по какъв начин редува 15 минутен престой в сауна с 3-минутен подобен в ледена баня в границите на 1 час. Пред Wired обаче той разяснява, че това не е обред, който извършва всеки ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР