Когато генерал и полковник от ВВС в националния ефир започнат

...
Когато генерал и полковник от ВВС в националния ефир започнат
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Когато генерал и полковник правят политическа кампания, време е демократичните партии да се намесят

„ Когато военачалник и полковник от Военновъздушни сили в националния ефир стартират да вършат политическа акция е време партиите от демократичната общественост в Парламента да се намесят. Така се прави в страни от НАТО и Европейски Съюз. Ако господата желаят да са политици - могат да си изберат една от партиите, да си създадат своя и да се включат в политическия живот. Очаквам реакцията на Политическа партия и Демократична България, тъй като интегритета се прави оценка не по думите, а по делата и сътответствието им на думите “. Това написа във фейсбук някогашният боен министър Велизар Шаламанов. Той е предизвикан от днешното присъединяване по bТВ на ген. Николай Русев, пълководец на авиобаза „ Граф Игнатиево “ и полк. Людмил Вълков.

„ Правим всичко допустимо да изкараме дежурството на МиГ-29 до 2023 година. Ние носим дежурство и ще го вършим до последния си ден. Загубим ли един път качества, възобновяване е мъчно “, твърди близкия до президента Румен Радев ген. Николай Русев.

 „ Не приказваме за „ Грипен “. Говорим за заместващ изтребител. Нямаме отговор за изтребител Ф-16 втора употреба от Съединени американски щати и Израел. Нямаме време да чакаме. Затова са запитани Франция, Италия и Швеция. Отзоваха се Швеция и Франция “, добави той. Според него може да се лети на всеки различен европейски изтребител и добави, че сега са нужни заместващи изтребители. Много страни експлоатират към нас по няколко вида изтребители – в Гърция са четири вида. Белгия, Дания и Нидерландия поддържат авиация и дежурство. Ние сме на фронтовата линия, а ние се опитваме да кажем, че не би трябвало да носим дежурство – някой да го прави вместо нас. Нали сме НАТО, ние би трябвало да пазим. България има изтребителна авиация с обичаи, ние сме длъжни да ги продължим. Ако някой желае да понесе политическата отговорност, да го направи “, предизвести Русев, подкрепяйки изказване на военния министър Стоянов, че събират предложения за наемане или закупуване на бойни самолети.

 „ Замирисва ми на чистка в авиацията. Всички, които са обслужвали съветската техника, да бъдат освободени, с цел да останат тези, които ще експлоатират Ф-16. Това е непочтено държание. Те могат да не престават с напъните, ние ще ги гледаме от горната страна – това е несериозно. Всички могат да се оправят с американската техника “, акцентира Русев, обяснявайки, че всички бойни самолети са съвместими с Ф-16. 

В авиобаза „ Граф Игнатиево “ се експлоатира три типа техника, добави Людмил Вълков, зам.-командир по Авиационна техника и въоръжение в авиобазата. „ В момента ресурсът, с който разполагаме е стеснен. Инструментите, с които можем да го управляваме, са лимитирани. Ако контракт за ремонт на моторите на МиГ-29 се случат, това ще помогне се дежурството през 2023 година, само че не и за по-късно. Не се знае и Полша докога ще оказва помощ за поддръжката на самолетите “, добави той.

Тезите и на двамата офицери са само в поддръжка на лобито на МиГ-29, което поддържа съветската взаимозависимост в армията и харченето на стотици милиони за поправки на руски трошляци. Доводите им имат и втори проект на внушения – миговете са ни нужни, т.е. дума да не става да ги предоставим на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР