Когато Европа е смела и обединена, нещата се получават –

...
Когато Европа е смела и обединена, нещата се получават –
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Да приемем България и Румъния в Шенген без да се бавим

„ Когато Европа е смела и обединена, нещата се получават – само че работата ни не е свършила “, заключи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в годишната си тирада пред Европейския парламент.

„ Благодарение на този парламент, успяхме да осъществим над 90% от политическите насоки, които показах през 2019 година Работата не е свършила, дано се надигнем още веднъж и да продължим да изпълняваме уговорките си “, сподели още тя.

Фон дер Лайен акцентира, че след по-малко от 300 дни предстоят избори, в демонстрация на нашата забележителна народна власт. „ Това е време за размисъл върху положението на нашия съюз и работата на техните представители “, сподели тя.

„ Ще забележим каква Европа желаят хората. Най-младите гласоподаватели ще бъдат родени едвам през 2008 година Те ще помислят за войната, за въздействието на климата, за изкуствения разсъдък “, добави Фон дер Лайен.

По думите ѝ Съюзът отразява визията за бъдеще след Втората международна война, бъдеще на мира и благоденствието. „ Когато беседвам с младежите, виждам същата визия, същото разбиране, че Европа още веднъж би трябвало да отговори на апела на история “, сподели ръководителят на Европейска комисия.

„ Тази година лятото е най-горещото в историята. Гърция и Испания бяха наранени от ужасни пожари, а няколко седмици по-късно бяла залети от наводнения. Видяхме хаоса, който може да провокира рисковото време от Словения до България, както и в целия съюз “, сподели Фон дер Лайен.

Тя добави, че Европейският зелен пакт се е появил точно поради потребността да защитим планетата си. „ Започнахме мандата с дълготрайна вероятност “, сподели още тя.

Фон дер Лайен разгласи, че от този месец Европейски Съюз ще организира серия от разговори за чист преход с другите индустрии. „ Ние имаме вяра, че прехода към декарбонизация е от значително значение за конкурентоспособността ни в Европа “, сподели още тя.

„ Амбицията ни е ясна. Бъдещето на чистите технологии би трябвало да бъде основано в Европа – това е нашата цел “, акцентира Фон дер Лайен.

Според нея нелоялните търговски практики на Китай са попречили на редица предприятия. " Ето за какво справедливостта в международната стопанска система е толкоз значима – тя визира живота и бита на хората ", сподели тя.

„ Държавните дотации на Китай изкривяват пазара в бранша на електрическите транспортни средства. Европейски Съюз стартира следствие на идващите от Китай електрически транспортни средства “, разгласи ръководителят на Европейска комисия, като добави:

„ Трябва да се оправим с тези нелоялни практики. Нека понижим риска, а не да прекъснем връзките с Китай. “ 

„ Бих желала да ви благодаря за пионерството, което имаме в тенденция тъждество сред половете “, сподели Фон дер Лайен.

„ Знам, че сътрудниците тук поддържат нашите оферти за битка с насилието против дами и тук още веднъж желая в закон да бъде написано, че НЕ значи НЕ. Няма същинско тъждество без независимост от принуждение “, сподели още ръководителят на Европейската комисия.

Благодаря на България и Румъния за положителните практики в региона на обежището и миграцията, съобщи ръководителят на Европейска комисия, Урсула фон дер Лайен.

" Двете страни са част от Шенгенското пространство. Нека допуснем България и Румъния в Шенген без да се бавим повече ", настоя тя пред евродепутатите в Страсбург.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР