Когато експерт по изкуство реши да направи нещо, свързано с

Когато експерт по изкуство реши да направи нещо, свързано с ...

Матиас Арнт вдигна триъгълна къща на скала.Когато експерт по изкуство реши да направи нещо, свързано с архитектурата, се случва или катастрофа, или нещо като Триъгълната къща на скалата от Матиас Арнт. Той притежава студио за вътрешен дизайн, което се казва Лихтект. Триъгълната къща е негов имагинерен проект. На красив скалист склон над реката той поставя този дом. Скалите изглеждат като от фентъзи филм.
Идеята му е да покаже как би изглеждал един перфектен малък дом над река Рейн. Къщата му е на три етажа. Те пропускат светлината от три страни и от първия етаж се открива прекрасна гледка към скалите и реката. Там е добавен тесен балкон със стъклен парапет.   
Проектът не е създаван за клиент. Фирмата на Арнт - Лихтект, отправя на всеки два месеца дизайнерско предизвикателство. Триъгълната къща е едно от тях. 
Интериорът е смесица от снежнобели стени и открит бетон. В мебелите има някаква скандинавска лекота. На горните две нива са спалните. До тях води стълба с неизменния стъклен парапет. 
Формата на къщата е избрана така, че да пази собствениците от планинските стихии. Има и един минус - горните два етажа пускат светлина само от две посоки и не откриват гледка към скалите и реката. Дали някога триъгълният дом на Арнт ще види бял свят? Бъдещето ще покаже.

Източник: marica.bg