Когато екипът на Спешна помощ“ пристига на мястото на катастрофата,

...
Когато екипът на Спешна помощ“ пристига на мястото на катастрофата,
Коментари Харесай

Говорителят на Спешна помощ: Екипът ни е заварил Милен Цветков по гръб, което не е добро за състоянието му

 Когато екипът на " Спешна помощ “ идва на мястото на злополуката, при която почина Милен Цветков, те заварват мъж, който за дълго време остава незнаен дали в действителност това е журналистът. Той е бил в тежко положение – в кома. Това съобщи представителят на Центъра за незабавна здравна помощ Катя Сунгарска в ефира на bTV.

Сунгарска акцентира, че незабавният екип, отзовал се на сигнала, е разговарял с шефа на ЦСМП. Те са свидетелствали, че когато са стигнали на мястото, жители са били надвесени над потърпевшия и са правели изкуствено дишане – уста в уста. 

" Екипът ни го е заварил по тил, което не е положително за положението му. Трябва да е на една страна с единия крайник сгънат. Това са обикновени правила за оказване на първа здравна опция “, добави представителят. Сунгарска посочи, че реанимационният екип е тръгвал за адрес с открит случай на COVID-19, който е трябвало да бъде извозен към болнично заведение.

Екипът бива пренасочен от координациония център, като колата за спешна помощ потегля от централата, а медиците били облечени с защитни средства. " Представете си какво е напрежението, като отиваш на случай на ковид и ти кажат отиваш на тежка злополука “, разяснява тя.

По думите ѝ сигналът за случая е получен в 18:16 ч. на 19 април. Текстът се диктува в 18:18, а в 18:19 колата за спешна помощ потегля. Пристига на мястото на произшествието в 18:23. Сунгарска изясни, че не може да кажат за какво е имало закъснение в позвъняването от момента на злополуката.

" Получили сме сигнала в този час и отиваме незабавно. Екипът се усеща безпределно афектиран, тъй като с риск за живота си са стигнали за тези 5 мин до мястото на злополуката “, акцентира Катя Сунгарска.

Тя разяснява, че на място реаниматорите са пробвали да намерят венозен път и да интубират потърпевшия, само че положението му не разрешавало това.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР