Когато Екатерина Кобзева, медицинска сестра в детска градина в района

...
Когато Екатерина Кобзева, медицинска сестра в детска градина в района
Коментари Харесай

Здравната система на Русия е под напрежение след рязко завръщане на вируса

Когато Екатерина Кобзева, здравна сестра в детска градина в региона на Урал в Русия, почнала да изпитва проблеми с дишането, тя повикала кола за спешна помощ. Минали четири дни, преди тя да успее да си откри свободно болнично легло.

Линейката първо я откарала да си направи рентгенова фотография - която посочила увреждане от 50 % на белите ѝ дробове от пневмония, индикация, че е с ковид. Екипът на спешна помощ по-късно я карал из град Перм и покрайнините часове наред, тъй като седем лечебни заведения, една по една, я прибирали, заявявайки, че нямат кревати. На разсъмване тя се прибрала у дома.

Пътуването я отвело през " кръговете на пъкъла ", споделя 60-годишната Кобзева в телефонно изявление за Асошиейтед прес от болница, в която лекарите удостоверили, че е с ковид. Била призната едвам на третия ден след първия си опит - откакто историята ѝ влезнала в локалните водещи заглавия на новините.

Руската система на опазване на здравето, която е голяма, само че недофинансирана, е под доста напрежение през последните седмици, на фона на наново внезапно активизиране на епидемията и постоянно вписване на антирекорди при всекидневно регистрираните нови случаи на заразяване и гибел.

Към предходната сряда 81 % от обособените за лекуване на пациенти с ковид болнични кревати в цялата страна бяха запълнени. На три пъти предходната седмица съветското държавно управление съобщаваше за рекорден брой смъртни случаи, а броят на новозаразените на денонощие на 100 000 души набъбна повече от два пъти, от 6 на над 15. Общо в Русия са регистрирани над 2 милиона случая на заразяване и над 35 000 умряли, само че съгласно специалисти всички цифри по света подценяват същинската дан, взета от пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР