Когато една партия се създава и учредява - целта е

...
Когато една партия се създава и учредява - целта е
Коментари Харесай

Боян Стефанов, КОД: Не се разбрахме с ГЕРБ и ВМРО

" Когато една партия се основава и учредява - задачата е да гради личната си еднаквост, да покаже на каква е способна и да се яви сама. Възможностите и диалозите, които сме водили да се явим в някакъв съдружен формат, не са били провокирани от наше дълбинно предпочитание да създадем тъкмо това. Ние сме оценявали опциите да се явим в коалиция, тъй като българската партийно-политическа система може да бъде завършена двублоково - по-скоро ляво и по-скоро дясно ".

Това сподели зам.-председателят на КОД Боян Стефанов в студиото на " Денят ON AIR " на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че техният водач - Петър Москов, е чертал единия фронт. Този, който е по-скоро " червен ", където споделяме, че президентът го лидира, тъй като той беше трансфорат в водач на митингите.

Запитан какви диалози са имали с ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация и за какво са отказали да бъдат с тях в коалиция, той отговори по този начин: " Не можем да приказваме за безапелационен отвод от едната или другата страна. Можем да приказваме за липса на политическо съглашение. Това е по-коректният метод да го разбираем, тъй като за нас триумфът на изборите е значим, само че самостоятелният триумф не е самоцел ".

Той акцентира, че също по този начин не е било самоцел да се натъкмяват решетки на претенденти, а да се приказва за политика и да има политическо решение.

" За момента не беше реализирано нито с обединението ГЕРБ/СДС, нито с Вътрешна македонска революционна организация, които взеха решение да се явят сами. Става въпрос, че съответни наши дела, които ни вършат отличими, не се е стигнало досега, в който единият или другият евентуален съдружен сътрудник да каже: " Каним ви в обединението поради тази ваша идея, която ви отличава от нас, само че ние я припознаваме. Това не е случило, тъй като това е единственото нещо, което нас законно би могло да ни вкара в коалиция ", добави зам.-председателят на КОД пред Bulgaria ON AIR.

Боян Стефанов уточни, че разговорът с Валери Симеонов постоянно е бил добър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР