Когато един протест срещу каквото и да е, а особено

...
Когато един протест срещу каквото и да е, а особено
Коментари Харесай

Стъпките да станем нормални - да ги направим!

Когато един митинг против каквото и да е, а изключително против обещано ръководство, набере мощ, засегнатите от него почват да употребяват до болежка познати похвати – но те какъв брой са на брой, пък за нас помните ли какъв брой гласоподаваха, но каква опция оферират.
Стигне ли се до тези приказки, значи митингът е взет насериозно. Но идващите стъпки са още по-важни – стъпки, които в България сме правили частично или даже въобще не са правени.
На първо място – задачите да не бъдат изпускани от очи и да не се разрешава на никой политик да ги разводнява! Целта на този митинг, безусловно несъмнено, е една – методът на ръководство! Не самото ръководство, не персонална злост към някой – методът на ръководство. Изключително просто е за България – еднообразно правораздаване за всички! С сегашния основен прокурор Иван Гешев и с това държавно управление това не съществува и няма да съществува. Ако в общественото пространство изтичаха доказателства както за съперниците или несвързаните със сегашната власт, по този начин и за сегашната власт, щях да имам вяра друго. Но не е по този начин – и всеки ден както Гешев, по този начин и Борисов, затвърждават усещането, че за едни е женитба, за други е секира – по ползи.
На второ място – пътят към задачата. Той минава през оставки. На Борисов, на Гешев, на цялото Народно заседание. Това е безусловно наложително.
На трето място – търсене на опция. Това в действителност постоянно се е превръщало в главния проблем. Така е издигната политическата реалност у нас, че всеобщо хората поради липса на опция просто не желаят да вършат нищо. Упорито вкоренена и непрекъснато обгрижвана мантра, че всички са маскари. Не е истина – множеството са маскари, само че не всички. И наша гражданска задача е да намерим тези, които не са маскари. Но не и да не ги търсим, единствено тъй като по-добре да не е по-зле, то все същото ще стане – поради това в този момент сме по този начин.
Това е сложното – да намерим по-читави. Лично моята мярка за по-читави е следната – такива, които ще крадат по-малко, в сравнение с способстват за развиването на обществото! И наложително такива, които първо ще срутен прогнилото в този момент правораздаване, ще го изградят както би трябвало отначало и по-късно няма да посмеят да го пипнат даже! Минимум Висшият правосъден съвет (ВСС) би трябвало да бъде формиран единствено от хора, определени от съдиите и прокурорите – никаква политическа квота, която в този момент е 50%! И нито един от сегашните членове, като се изключи наложителните трима огромни – основния прокурор и ръководителите на висшите съдилища, не би трябвало да взе участие в идващия Висш съдебен съвет. Всъщност, за какво не и тези тримата да подадат оставки – нов бардак със остарели..... не се прави!
Обобщено - няма да има смяна, в случай че няма доверие по отношение на хора, които да я осъществят политически. Няма да има смяна без политическо посланичество. Няма да има смяна, без поддръжка за нова или нови партии - тъй като думичката политика произлиза от гръцката дума " полис ", а тя значи... проверете, в случай че не знаете!
И като сме на тематиката за новото, още едно нещо, което не трябва да забравяме – остарялото! Когато в политиката се потегля към смяна, постоянно изпълзяват едни такива остарели, (по)забравени други възможности, които от дълго време са потвърдили що за стока са. Като Мая Манолова. Като Румен Петков. Като други познати лица, минали през властта преди време под някаква форма и към този момент видени добре какво костват - в това число Васил Божков, който стана отстъпник щом му подвигнаха мерника, преди този момент не се оплакваше, никак дори!
Време е да се осъзнаем – с избавител оправия няма ! Единственият метод е с упорита работа, за доста дълго време! Когато 30 години си си бъркал в носа, може да си визиите какъв брой време би трябвало, с цел да се заличи такова нещо!
Отново – просто е да е обикновено! Трябва да има същинска правдивост, измерена с идентичен критерий за всички. Щом това е обезпечено и бива защитавано, всичко друго ще се оправи! Когато прокуратурата упреква съгласно закононарушенията, а не съгласно ползите, когато съдът осъжда по същия метод - съгласно едно подредено по обстоятелства обвиняване, тогава няма да има политически и/или стопански кръг, който да се усеща недостижим. Всичко друго са нелепости, нелепости, нелепости. Фонов звук и мърморене на хора, които желаят да ни излъгват – всички нас, искащи, борещи се и копнеещи за естественото!
Искаме ли го това обикновено или не?! От нас зависи – да сме фокусирани и упорити, с цел да го реализираме. Дано все в миналото успеем, даже с цената на това самите ние да не живеем обикновено, с цел да живеят обикновено нашите деца!
п.п. А на всички паразити, мечтаещи по какъв начин те да застанат на кокала, ще припомня едно - България е на младите. Другите единствено са я взели назаем и си мислят, че ще постоянно, само че няма! Отнася се и за основния прокурор, който се мъчи да да събере някакъв рейтинг с " интервенции " против битовата престъпност и да се хареса на най-страдащите от това - възрастни хора, които към този момент нямат силата да се занимават с разплитането на паяжините и са толкоз обезверени, че ще се заловен за всяка сламка единствено и единствено да живеят най-малко малко по-добре от в този момент. Но не - безконечната опция за в действителност добър живот са единствено и само младите! Вижда се доста добре по площадите, че те са изцяло наясно КОЙ какъв е и какъв брой коства!

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР