"Когато един път не се поддържа с необходимите средства, той

...
"Когато един път не се поддържа с необходимите средства, той
Коментари Харесай

Инж. Ишев: Ремонтите по пътищата са изключително закъснели


"Когато веднъж не се поддържа с нужните средства, той се унищожава все по-бързо ", разяснява инж. Ясен Ишев

„ Не бих споделил, че пътищата се строят некачествено. По-скоро ремонтите, които се вършат по пътищата, са извънредно закъснели, заради обстоятелството, че средствата, които се отделят за поддържане и ремонт на пътната мрежа, са извънредно дребни, изключително в предходните години”. Това съобщи за Новините на NOVA инж. Ясен Ишев, ръководител на Управителния съвет на Научно-техническия съюз по превоз по повод положението на пътищата в България.

И добави: „ Когато веднъж не се поддържа с нужните средства, той се унищожава все по-бързо и по-бързо. Хората са безусловно прави да стачкуват за това, че пътищата, които употребяват, не са в положително положение. Не всички, само че част от тях”.

И изрази вяра, че нещата ще се подобрят.

Изказването на министъра на районното развинтие Николай Нанков, който се похвали, че в България се строят най-евтините автомагистрали в Европа, инж. Ясен Ишев разяснява по този начин: „ След извършените търгове през последните години, изключително преди десетина години, се оказа, че българските автомагистрали се построяват с минимум средства. Нямам директни наблюдения върху самото строителство, само че фактически има прави, някои от тях в гаранционен период, а някои след приключването на гаранционния период, които към този момент не са в това положение, което би трябвало да бъдат”.

Въпреки това, инж. Ясен Ишев е безапелационен: „ Строителството на пътищата се управлява на няколко равнища. Мисля, че контролът е сериозен. Един от главните проблеми на нашата пътна мрежа е нейното незадоволително финансиране. Смятам, че тол системата ще усъвършенства положението на пътната мрежа”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР