Когато е разрешен от закона, абортът в развитите страни е

...
Когато е разрешен от закона, абортът в развитите страни е
Коментари Харесай

В Италия официално са разрешени абортите

Когато е позволен от закона, абортът в развитите страни е измежду най-безопасните медицински процедури. Съвременните способи за провокиран аборт включват лекарства или хирургически процедури. Медикаментът мифепристон в комбиниране с простагландин наподобява е също толкоз безвреден и ефикасен, както хирургията, в първия и втория триместър на бременността. Противозачатъчни средства, като хапчета и спирали, могат да се употребяват директно след аборта. Когато е осъществен в безвредни условия, провокираният аборт не усилва риска от дълготрайни умствени или физически проблеми. В същото време небезопасните аборти – осъществявани от неквалифициран личен състав, с неуместно съоръжение или в нехигиенични условия – стават причина за 47 000 смъртни случая и 5 милиона хоспитализации всяка година. Световната здравна организация предлага обезпечаването на достъп до безвредни и законни аборти за всички дами.
По света всяка година се правят към 56 милиона аборта, като към 45% от тях се вършат по небезопасен метод. Броят на абортите не се трансформира доста сред 2003 и 2008 година,но преди този момент, в продължение на най-малко две десетилетия, те понижават с подобряването на достъпа до противозачатъчни средства и други способи за фамилно обмисляне. Към 2008 година 40% от дамите по света имат достъп до законни аборти без ограничавания в повода. В страните, разрешаващи абортите, има разнообразни граници на допустимия най-късен стадий на бременноста, на който те могат да се правят. В България това е краят на дванадесетата седмица от първия ден на последната менструация.
В исторически проект опити за аборт за правени благодарение на билкови отвари, остри принадлежности, силов масаж или други способи на обичайна медицина. Правната уредба, както и културните и религиозните възгледи за абортите се разграничават в страните по света. На някои места абортът е легален единствено при характерни условия, като обезчестяване, проблеми с плода, беднотия, риск за здравето на дамата или блудничество. В доста страни се водят полемики за моралните, етични и правни страни на абортите. Противниците на абортите постоянно считат, че ембрионът или фетусът е човешко създание с право на живот, заради което съпоставят аборта с ликвидиране. Привържениците на законността на абортите нормално настояват, че дамите имат право да вземат решения за личното си тяло. Други поддържат легалните и налични аборти по здравни съображения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР