Когато е поставена на лицето ни, маската трябва да бъде

...
Когато е поставена на лицето ни, маската трябва да бъде
Коментари Харесай

Дисплеят на смартфона ни задържа вируси и бактерии до 96 часа

Когато е сложена на лицето ни, маската би трябвало да бъде намествана с придърпване в профил, а не с улавяне централно или с припъхване, тъй като по този начин я замърсяваме. Това са част от препоръките на специалистите за предотвратяване от заразяване с вируси, предава телевизия Bulgaria ON AIR.
„ Много е значимо да се обърне внимание на детайлите - по какъв начин да предпазим ръцете си от реконтаминация, т.е. влизаме в жилището с евентуално инфектирани ръце, пипаме дръжката на вратата, пипаме ключа на осветлението на банята, пипаме кранчето на мивката, измиваме, дезинфекцираме се и с чистите ръце повтаряме по противоположния път тази процедура. Пипаме мръсното кранче, след това копчето, ето по какъв начин се основават условия за ново заразяване на ръцете ", изясни докторът по епидемиология и превантивна медицина от Тракийския университет Георги Желев.
Това, което би трябвало да се направи, е с памучен тампон да се почистят всички повърхности, които са докосвани, преди ръцете да бъдат измити. Оказва се, че подът не е повърхнина, на която би трябвало да се отделя толкоз значение, защото мъчно можем да се заразим от нея. Обработката на пода с хлор постоянно може да сътвори респираторни проблеми и по-късно по-трудно да се оправим с ковид.
„ Много хора не осъзнават какъв брой сме свързани с телефона си, непрекъснато виждам най-различни образци по какъв начин хората си мият ръцете, сядат на масата, вадят телефона да си ревизират известия и така нататък Ето това е сериозният миг, в който телефонът може да е контаминиран, да се съобщи инфекцията и да се болести човек ", сподели още Желев.
Дисплеят е главната, най-голяма и най-докосвана част на всички смарт телефони. Тя може да задържа вируси и бактерии до 96 часа. Почистването може да стане и с мокра кърпичка със наличие на алкохол или спрей за разчистване на електронни устройства. Добре е да се прави главно разчистване на телефона най-малко един път дневно, поучава специалистът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР