Когато е на 5 годинки Бойко Роджър Гренцке е осиновен

...
Когато е на 5 годинки Бойко Роджър Гренцке е осиновен
Коментари Харесай

Момче, изоставено от американските си осиновители, отглежда 40 бездомни кучета в приют

Когато е на 5 годинки Бойко Роджър Гренцке е осиновен от американско семейство. Тръгвайки за Съединени американски щати обаче, по незнайни аргументи, осиновителите му го изоставят на летището. И в никакъв случай не се завръщат.

Той обаче не се отхвърля, а се грижи самичък за 40 бездомни кучета. Казва, че тяхната орис доста припомня на неговата. Също като него, всяко едно куче има своята тъжна история.

"Мотивира ме животът, тъй като постоянно съм бил по институции - кучетата са същите, от подслон на подслон. Едно от кучетата беше с гвоздей в окото, открих го, а лекарите съумяха да го спасят и по този начин към този момент с години сме дружно ", споделя той пред камерите на Българска национална телевизия.

Сега 30–годишният Бойко избавя бездомните четириноги, тъй като грижата за тях го кара да не помни оня миг, в който остава самичък. В приюта на Гренцке се намират изоставени кучета от Благоевград и района.

Всички кучета са кастрирани, имунизирани и чипирани. За тях се поставят специфични грижи, а здравният им статус всеки месец ревизира ветеринар, а с цел да успее да ги изхрани животните, младежът разчита на донори.

До момента Бойко Гренцке е избавил 150 изоставени животни. Той мечтае да построи център за краткотрайно престояване на потърпевши животни, в който да работят и деца от домовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР