Когато двама души стигнат до задънена улица в отношенията си,

...
Когато двама души стигнат до задънена улица в отношенията си,
Коментари Харесай

Истински истории: Защо терапията за двойки е фатална

Когато двама души стигнат до задънена улица в връзките си, само че вършат всичко допустимо връзката им да не се разпадне, постоянно те се обръщат към трето лице за помощ. На Запад изключително е известно двойките да посещават терапевт, който да им спомага в разрешаването на несъгласия, само че има и случаи, в които е изиграл решаваща отрицателна роля. Днес ще ви споделим няколко къси истории за невярност и изменничество, които идват от най-неочакваното място.

„ Аз и брачният партньор ми имахме проблеми и започнахме терапия за двойки. Само че, малко откакто започнахме да посещаваме сеансите, мъжът ми ми изневери с терапевта “, Мила.

„ След като с приятеля ми сключихме брак, започнахме да посещаваме терапевт, с цел да изгладим някои дребни разлики. Но вместо да ни помогне да закрепим съюза си, терапевтът ни посъветва да се разведем, тъй като реши, че бракът ни в никакъв случай няма да бъде естествен. Истината е, че лечението не оказва помощ, единствено утежнява нещата “, Лили.

„ Със брачна половинка ми посещавахме терапевт в продължение на три години, само че това се оказа голяма неточност. Мисля, че лечението изкара най-лошото от мен и най-после бракът ни се провали “, Ния.

„ Когато със брачната половинка ми отидохме при фамилен терапевт, тя трябваше да каже какво ненавижда в мен. Нещата, които споделиха обаче ме нараниха доста, толкоз че не желая да бъде повече с нея “, Стефан.

„ Съпругът ми беше сигурен, че бракът ни ще бъде прелестен, в случай че посещаваме терапевт. Истината е, че тъкмо лечението ме накара да осъзная, че към този момент не го обичам “, Сара.

„ С някогашния ми мъж посещавахме терапевт два пъти седмично в продължение на една година. Най-накрая той ни сподели, че разводът е най-хубавата алтернатива за нас и не съумя да ни помогне да спасим брака ни. Единственото, което правеше, беше да ни дава само празни обещания “, Елизабет.

„ Казах на мъжа ми, че не желая да вървим при терапевт, а той мислеше, че това ще избави брака ни. Моментално си събрах багажа “, Олга.

„ Преди към година разбрах, че мъжът ми ми невярност. Синът ни го видя и ми сподели, а по-късно опитахме да се сближим още веднъж благодарение на терапевт. Истината е, че това единствено утежни обстановката и ние се разделихме “, Мина.

„ Не имам вяра в лечението за двойки, тъй като в случай че една от страните не желае да направи нещо, то всичко е безсмислено. Бившата ми жена не ме искаше, а лечението единствено ни загуби време “, Мартин.

„ Терапията ми оказа помощ само да осъзная, че индивидът, с който съм, не е верният за мен. Най-накрая взех решение да го напусна и в този момент съм щастлива “, Диана.

„ Приятелката ми си купи апартамент, а ние към този момент живеехме дружно. Мисля, че тя от дълго време беше решила да ме напусне, само че предложи да отидем при терапевт само, с цел да завоюва време, до момента в който приключи жилището си и се изнесе “, Иван. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР