"Когато дойде водата в Перник, първо къпем бебето. Справяме се

...
"Когато дойде водата в Перник, първо къпем бебето. Справяме се
Коментари Харесай

Станислав Владимиров: Има риск от хепатит в Перник

"Когато пристигна водата в Перник, първо къпем бебето. Справяме се по този начин, както всички перничани ", съобщи градоначалника на Перник Станислав Владимиров в ефира на NOVA.
Има риск от хепатит, който може да плъзне в града поради неналичието на вода, призна той.
"От Министерството на здравеопазването споделят, че има риск от хепатит, когато има нарушено водоподаване и са нарушени хигиеничните привички на хората ".
„ Риск от санитарно-хигиенна позиция постоянно има. Ние имахме два доста тежки случая, когато имаше разбъркване на мръсните с чистите води. Водопреносната ни система е извънредно амортизирана”, прибавя Владимиров. Той засяга случаите на ешерихия коли в квартал "Проучване ".
„ Имам доверие в РЗИ-Перник, които вършат ежедневни проби на водата. Надявам се те навреме да осведомят, в случай че има промени в качеството на водата с цел да не изпадаме в по-тежки ситуации”
За да помогне в битката със болестта, общината в Перник е поръчала 10 химически тоалетни с умивалници, които да разположи из града. Те, обаче, въобще не са задоволителни, по тази причина локалната власт ще изиска помощ от държавното управление в тази посока, изясни още Владимиров.
Много от заведенията в града към този момент са се оборудвали хидрофорни системи и бидони, с цел да продължат да действат, споделя още кметът.
При този режим Перник ще има вода до април, само че времето не работи в наша изгода, добави той.
Нормално е хората да са гневни, тъй като сме сложени пред голямо тестване месеци наред към този момент, имаме обективно несвършена работа, с цел да се стигне дотук, разяснява Владимиров идния митинг в града.
"При тези главоболия, които имам, апелирам да не влизаме в политическа изразителност. Целта ни е в този момент да излезем от тази рецесия и ще направя всичко допустимо да преведа моя град през това тестване ", отхвърли Владимиров всички въпроси, свързани с Българска социалистическа партия и идния избор на съмнение.
Надявам се някои от съветниците да бъдат по-активни, а не да стоят на завет и да гледат в профил, разяснява Владимиров работата на Общинския съвет. Той изясни, че улиците, които са подадени за замяна на тръби, през днешния ден са отвън огромния воден прокт, който ще започва в града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР