Когато дните стават по-къси, децата на път за и от

...
Когато дните стават по-къси, децата на път за и от
Коментари Харесай

Видимостта повишава безопасността на децата на пътя

Когато дните стават по-къси, децата на път за и от учебно заведение са изключително изложени на риск. В здрач, по мрачно и при неприятно време те се виждат късно от водачите. Експертите пресмятат, че рискът от злополуки за велосипедисти и пешеходци в придвижването по пътищата може да бъде понижен на половина, в случай че те усилят видимостта си.

Родителите които желаят децата им да са по-добре обезопасени на улицата, би трябвало да им обезпечат да носят светещи и светлоотразителни облекла и чанти. Ярките вместо приглушените цветове основават контрастност на фона, тъй че децата, облечени по подобаващ метод ще се виждат по-бързо и по-добре.

Флуоресцентни и светоотразителни елементи на ученическите чанти, обувки или якета, да вземем за пример, оферират спомагателна сигурност. Снабдени с тях децата към този момент могат да се виждат ясно от разстояние 150 метра. Най-добре е рефлекторите да се закрепят към цялото тяло и към движещи се елементи от тялото. Шофьорите освен възприемат нещо блестящо, само че и разпознават, че това е човешко създание.

Със светодиоди (LED) на защитни жилетки и раници, да вземем за пример, децата се виждат елементарно даже в тъмна среда и без улично осветяване. Тъй като светодиодите се зареждат от акумулатори, има няколко неща, които би трябвало да имате поради, когато ги употребявате - те би трябвало да бъдат закрепени по подобен метод, че да има видимост във всички направления и да не са покрити други светещи съставни елементи като светоотразителни линии.

По принцип би трябвало да се употребяват единствено тествани и сертифицирани светодиоди. Съответният стандарт би трябвало да е маркиран върху етикетите на облеклата и чантите. Силата на осветеност би трябвало да се контролира по този начин, че другите участници в придвижването да не бъдат заслепявани. Функциите за бързо намигване могат да бъдат разрушителни и би трябвало да бъдат изключени. Освен това би трябвало да се обърне внимание на прегряването на светодиодите, акумулаторните акумулатори или батериите, а те би трябвало да бъдат опаковани водоустойчиво.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР