Когато детето започне да има признаци за настинка, много родители

Когато детето започне да има признаци за настинка, много родители ...

10 детски болести, които всички родители трябва да могат да разпознават.


Когато детето започне да има признаци за настинка, много родители започват да използват противовъзпалителни лекарства, които намаляват температурата. Но те не знаят, че по-сериозните заболявания могат да се скрият зад симптомите на обикновена настинка. За да защитят здравето на децата си, родителите трябва да обърнат внимание на симптомите преди да е станало твърде късно.

Ето как да разпознавате заболяванията и как да избирате правилното лечение:

Ангина

Симптомите на обикновена настинка:

възпалено гърло

температура

Отличителни симптоми:

оголемени сливици

бяло покритие върху езика и устата

болка в очите

висока температура 

слабост

затруднено преглъщане

Когато детето има болки в гърлото и температура, естествено е да си помислим, че е настинало. Тези симптоми обаче могат да бъдат ранни признаци на ангина. Ангината е опасна поради сериозните усложнения. Streptococcus е патогенът на това заболяване и често инфектира сърцето или бъбреците. За да се избегнат усложнения, лекарите обикновено предписват антибиотици още в първия ден на заболяването. Не отказвайте да ги давате на вашето дете.

Ротавирусна инфекция

Симптомите на обикновена настинка:

възпалено гърло

температура

отпадналост

хрема

Отличителни симптоми:

стомашни болки

повръщане

диария

Това заболяване съчетава симптомите на настинка и различни храносмилателни нарушения. Може да се заразите, ако влезете в контакт с болен човек или поемете заразена храна или вода. Тялото губи много вода поради повръщането и диарията, така че дехидратацията е най-голямата опасност, за която да се тревожите по време на това заболяване. Ето защо първото нещо, което родителите трябва да направят, е да дават вода на децата си - но само в малки количества като 1 супена лъжица на всеки 3-5 минути.

Магарешка кашлица

Симптомите на обикновена настинка:

суха кашлица

температура

Източник: jenite.bg