Когато детето започне да има признаци за настинка, много родители

...
Когато детето започне да има признаци за настинка, много родители
Коментари Харесай

10 детски болести, които всички родители трябва да могат да разпознават

Когато детето стартира да има признаци за простуда, доста родители стартират да употребяват противовъзпалителни медикаменти, които понижават температурата. Но те не знаят, че по-сериозните болести могат да се скрият зад признаците на елементарна простуда. За да защитят здравето на децата си, родителите би трябвало да извърнат внимание на признаците преди да е станало прекомерно късно.

Ето по какъв начин да разпознавате болесттите и по какъв начин да избирате вярното лекуване:

Ангина

Симптомите на елементарна простуда:

възпалено гърло

температура

Отличителни признаци:

оголемени сливици

бяло покритие върху езика и устата

болежка в очите

висока температура

уязвимост

затруднено преглъщане

Когато детето има болки в гърлото и температура, естествено е да си помислим, че е настинало. Тези признаци обаче могат да бъдат ранни признаци на ангина. Ангината е рискова заради сериозните затруднения. Streptococcus е патогенът на това заболяване и постоянно инфектира сърцето или бъбреците. За да се избегнат затруднения, лекарите нормално предписват антибиотици още в първия ден на болестта. Не отхвърляйте да ги давате на вашето дете.

Ротавирусна зараза

Симптомите на елементарна простуда:

възпалено гърло

температура

изнемощялост

хрема

Отличителни признаци:

стомашни болки

повръщане

диария

Това заболяване съчетава признаците на простуда и разнообразни храносмилателни нарушавания. Може да се болестите, в случай че влезете в контакт с болен човек или поемете инфектирана храна или вода. Тялото губи доста вода заради повръщането и диарията, тъй че дехидратацията е най-голямата заплаха, за която да се тревожите по време на това заболяване. Ето за какво първото нещо, което родителите би трябвало да създадат, е да дават вода на децата си - само че единствено в дребни количества като 1 супена лъжица на всеки 3-5 минути.

Магарешка кашлица

Симптомите на елементарна простуда:

суха кашлица

температура
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР