Когато депутати, министри, политици… хора, които до неотдавна са били

...
Когато депутати, министри, политици… хора, които до неотдавна са били
Коментари Харесай

Защо сте възмутени и изненадани, че ученик наръга дете в гърдите?

Когато депутати, министри, политици… хора, които до наскоро са били считани за ИНТЕЛИГЕНТНИ, стартират да приказват като просташки батка, да фъфлят и съскат на акцент от люлинска механа, да се държат като вървежни мутри и биячи от кварталното кафе…

… резултатът НИКОГА не закъснява!

УЧЕНИК НАРЪГА 13-ГОДИШНО МОМИЧЕ В ГЪРДИТЕ

Едно общество, влюбено в насилието – вербално и физическо – не може да роди друго с изключение на обществени неточности. Обществото, единствено по себе си – като едно дете – е с чисто схващане, до момента в който не стартират да го пълнят тези, които го ръководят. Не единствено депутати и министри, само че и хората с престиж, които имат почитатели.

За страдание, всички тези хора, с дребни изключения, са комплексирани дребни душици, които усетили властта, са решили да си избиват комплексите. И най-лесно и най-близко до не доста развитите им мислителници е, несъмнено, експанзията. Опитват се да наподобяват значими и страшни. И залагат до единственото познато на примитивните им мозъци – експанзията. Умеят да се пъчат и да заплашват, да отмъщават и да показват мощ. Защото няколко десетки хиляди години еволюция и няколко хиляди години цивилизация са ги подминали.

И тяхното държание се отпечатва непосредствено върху държанието на цялото общество.

Не може да възпитаваш горили в джунгла и да се чудиш за какво нямаш астрофизици, нали…

(!!!)

Министри и депутати приказват против малцинствата в страната през днешния ден, а в същото време се тупат в гърдите и се пробват да си припишат заслугите на българите отпреди две и три генерации, които са избавили българските евреи. Казват „ ние българите това, ние българите това! “ и се вършат все едно те са същите, като ОНЕЗИ българи.

Не сте!

Вие сте просташки батки и ви го написа на лицата, които са все едно излезли от учебник по антропология.

А българинът сегашен гледа и попива. Най-обича да ненавижда и да бие. Ако е слаб и не може да бие, най-обича да мечтае по какъв начин бие и тъй като не може – ненавижда два пъти по-силно.

Разделихте се на лагери даже за маските и пандемията. Понеже всички други разделения ви бяха малко. А австралопитеците в политиката, заради липса на каквито и да е други качества, единствено ви наливат ненавист в главите, с цел да не се занимавате с същинските проблеми. И вие кълвете ли кълвете. И си възпитавате децата сякаш са вълци в гората.

Общество, което мечтае за „ Крумови закони “, просто с цел да си избие комплексите. Не закони, а „ Крумови “, че да погледа малко феодален сеир. Влюбени в кръвта, багра и насилието. Поне не се правете на сюрпризирани, когато децата ви се избиват едно друго по улицата.

Искате да режат ръце (нали „ Крумови закони “!) за кражба на самун и да режат език за машинация. Никаква взаимност даже в наказванията не търсите. Правилно… създадохте джунгла, в джунглата няма система за съразмерно наказване. Има убийства и изяждане. Ако огромното животно не харесва дребното, може даже да го убие. Това, което не ви хрумва обаче, тъй като се мислите за огромната работа, е, че множеството от вас са МАЛКОТО животно в тая приказка. И нямате доста шансове за оцеляване. От чисто еволюционна позиция. Нито сте задоволително мощни, нито задоволително умни. И стартира да ви проличава. Както желаете. Продължавайте да обичате експанзията и нападателните водачи, с които дружно да си избивате комплексите. А в това време най-малко се научете да бягате бързо.

И за край – малко храна за размисъл:

Как по този начин хем не вярваш на ръководещите, когато ти споделят да си сложиш маска, мислиш, че те мамят, хем в това време искаш да им повериш да извършват смъртни санкции и да режат ръце – по „ Крумовите закони “? Казваш, че не вярваш на прокуратурата и съда, само че искаш да се върне смъртното наказание…?

Виждате ли – споделих ви, че не сте задоволително умни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР