Когато държавата е слаба, мафията е силна – това е

...
Когато държавата е слаба, мафията е силна – това е
Коментари Харесай

Румен Радев: Когато държавата е слаба, мафията е силна

Когато страната е слаба, мафията е мощна – това е първият коментар на президента Румен Радев след убийството на Алексей Петров преди дни. Той съобщи, че няма да привиква КСНС, каквито апели имаше от политически фигури.

„ Държавата е слаба, тъй като настоящето ръководство беше заченато в скандални записи и съглашателство. Това държание на властта разрушава демокрацията “, сподели още Радев.

Следете с нас събитията към покушението онлайн

„ Българите чакат да се отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на обединението, какви задължения са поемани към него, какви постове са му обещавани, от кого и при какви условия “, добави той.

Относно апелите за премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, президентът разяснява, че ръководещите търсят всеки мотив, с цел да заграбят още власт. „ Това е нахлуване против демократичните салда, заложени в конституцията и законите, само че очевидно конституцията пречи на ръководещите в тяхното предпочитание за повече власт “, добави Радев.

Разследват се разнообразни претекстове за това закононарушение, в това число и допустимо възмездие

Той подлага на критика и диалога за променянето на датата на националния ни празник от 3 март на 24 май.

„ 3 март е идея, която сплотява милиони българи в родината и на всички места по света. Всички сънародници, които милеят за страната, всички хора с достолепие и демократично мислене, ще кажем не на разграждането на държавните и духовни устои на България “, сподели още Радев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР