Когато дадена страна или компания реши да използва ексклузивно определен

...
Когато дадена страна или компания реши да използва ексклузивно определен
Коментари Харесай

Франция изправена пред съдебен процес заради домейна France.com

Когато дадена страна или компания реши да употребява извънредно избран уеб домейн, постоянно се постанова да измести от там някой краткотраен ползвател, който е решил да изкара пари благодарение на съвсем никакви вложения и вяра за някоя друга реклама. Франция обаче се оказва, че ще сблъска ползите си с тези на човек, който интензивно употребява стремежи от европейската страна домейн в продължение на години - страната е изправена пред правосъдно дело в Съединени американски щати, заведено от Жан-Ноел Фридман, създател на страницата France.com, откакто през март Париж иззе правата върху наименованието.



Откакто изплаща домейна през 1994 година, Фридман го употребява като цифрова платформа за американци, които обичат Франция, френската просвета и метод на живот, като даже дълго време си партнира с френски държавни организации, до момента в който през 2015 година държавното управление на европейската страна не завежда дело против него поради домейна. През септември 2017 година апелативен съд се произнася, че France.com нарушава френските закони за комерсиалните марки.

В момента искът на Фридман е ориентиран най-вече към френското държавно управление (включително министърът на външните работи Жан-Ив Ле Дриан), само че също по този начин и към компанията VeriSign, която понастоящем обработва регистъра на домейни.com. В документите по делото той означи, че френското държавно управление категорично е признало, че не има правото над думата " Франция ", а също по този начин и че длъжностните лица от френска страна не са положили никакви старания да закупят или лицензират домейна.

Каквото и да се случи, това дело би могло да сътвори значим казус в правосъдната история на борбите за благосъстоятелност върху домейни. В допълнение към главния спор за комерсиалната марка съществува и въпросът дали дадена страна може или не да вземе домейн, единствено тъй като счита, че има това право. Ако Франция завоюва този развой, специалистите са безапелационни, че това може да докара до случаи на други страни, които употребяват прецедента като опрощение за изземване на частни домейни.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР