Когато д-р Дрю Вайсман разбра, че е спечелил Нобеловата награда

...
Когато д-р Дрю Вайсман разбра, че е спечелил Нобеловата награда
Коментари Харесай

Обаждането на този носител на Нобелова награда до родителите му стана вирусно. Но те винаги са смятали, че може да я спечели.

Когато доктор Дрю Вайсман разбра, че е спечелил Нобеловата премия за медицина за 2023 г. за открития, които в последна сметка са довели до ефикасни иРНК ваксини против COVID-19, дружно с Каталин Карико, първото нещо, което направи, беше да се обади на родителите си.

„ Поздравления “, сподели неговият 91-годишен татко Хал по време на позвъняването, което беше снимано от Penn Medicine и стана вирусно.

" О, какъв брой ужасно. Не знам какво да кажа. Готова съм да падна на пода ", сподели 90-годишната му майка Адел. „ Ти продължаваше да казваш „ Не, не. Това в никакъв случай няма да се случи. “ И го направи! "

РНК, молекула в множеството живи организми и вируси, в продължение на съвсем 30 години в UPenn. иРНК, или осведомителна РНК, споделя на тялото ви по какъв начин да създава протеини, а иРНК ваксината срещу COVID-19 споделя на тялото ви по какъв начин да копира пиковите протеини на ковид. Като се научите по какъв начин да копирате пиковите протеини, тялото ви по-късно ще ги разпознае, в случай че се болестите с вируса, и към този момент ще знае по какъв начин да се пребори с него.

След създаването на сполучливата ваксина Вайсман стартира да има вяра, че Нобеловата премия е допустима. Но смяташе, че ще пристигна след пет години. „ Ние сме номинирани всяка година, тъй като имаме доста хора, които поддържат работата ни и подават номинации “, сподели той пред CBS News. Но „ нормално Нобел изчаква осем или девет години след огромно изобретение, преди да го присъди “, сподели той.

Комитетът за Нобелова премия първо се обади на Карико, откривател от Penn Medicine, който работи с Вайсман върху РНК от 1997 година Той сподели, че тя е предала известието на Вайсман, само че и двамата помислили, че е смешка. „ Мислех, че някой антиваксър си прави смешка с нас или нещо сходно “, сподели Вайсман.

Дори откакто самият той получи позвъняване, Вайсман изчака формалната уеб конференция, с цел да се увери, че са спечелили.

Когато го попитаха по кое време му хрумна, че може да завоюва премия за създаването на новаторската ваксина, Вайсман сподели: „ Мисля, че беше след резултатите от изпитванията във фаза три, показващи 95% резултатност и милиардите дози, които бяха популяризирани и разнасяни по целия свят. "

На 10 декември, датата на церемонията по връчването на Нобеловата премия, Вайсман ще се върне в онази зала, която родителите му посещаваха преди всички тези години.

Той отдава заслугата за триумфа си на израстването в домакинство, което „ постоянно е имало интерес да учи “. Той сподели, че родителите му постоянно са показвали " невероятна поддръжка " през цялата му кариера - и любовта им му е помогнала да завоюва Нобеловата премия.

„ Дрю, ти си артикул на нашите сърца “, сподели му майка му по време на това сбъднало фантазиите телефонно позвъняване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР