Когато чуем за пълнолуние, си представяме романтичната кръгла луна, която

...
Когато чуем за пълнолуние, си представяме романтичната кръгла луна, която
Коментари Харесай

Как ни се отразява пълнолунието

Когато чуем за пълнолуние, си представяме сантименталната кръгла луна, която се отразява върху водната повърхнина. Пълнолунието обаче има своето отражение върху човешкия организъм. Много хора съблюдават лунната диета, тъй като точно тя им се отразява добре на фигурата. Ето и за други промени, които можете да наблюдавате по време на пълнолуние.

Предстоящото пълнолуние ще бъде на 19 декември 2021 година.

Отражение върху съня

Някои хора просто не могат да заспят или пък имат нарушен сън в тази фаза на Луната. В това няма нищо чудно и е даже научно потвърдено, че някои хора просто не могат да си намерят място през този интервал. Проучванията демонстрират, че 4 дни преди или по-късно, сънят ни може да не се възстановява. Тогава и равнищата на самия хормон мелатонин спадат.

Повлиява на енергийните равнища съгласно зодията

Пълнолунието може да увеличи енергийните равнища, само че това е строго самостоятелно за всяка зодия. Например, Лъвът е буен и е подготвен за нови креативен изяви. Девата обаче не е по този начин.

Лъвовете стават по-предприемчиви в работата си, до като Девите пък са още по-организирани. Без значение какъв е вашият знак, то се възползвайте оптимално от това събитие.

Оказва въздействие на кръвното налягане и вените

След като Луната има въздействие върху приливите и отливите, счита се, че тя има същото въздействие и на телата ни. Вследствие на това можете да усетите през този интервал повече тежест в краката.

Хората, които имат разширени вени или хемороиди през този интервал страдат повече. Колебания в кръвното налягане също са вероятни и е добре да ги следите.
Кога е пълнолуние през декември?
Луната и нейните етапи потвърдено оказват въздействие върху живота ни. Този месец пълнолуние ще настъпи на 19 декември, 06:37:58 часа. Влияни...

Емоциите ни

Пред този интервал е допустимо да бъдете по-чувствителни или по-раздразнителни. Ако страдате от меланхолия или пък сте склонни към нараснала тревога, то нищо чудно през пълнолунието да се усилят тези положения.

Влияние върху либидото

Няма доста проучвания върху това по какъв начин тъкмо ни въздейства Луната на либидото, само че пък учените са мнение, че то се ускорява. Желанието да бъдем по-социални и да имаме повече контакти също се усилва. Това е уместно време, в което да откриете своя сътрудник, в случай че нямате подобен, а пък в случай че имате – е то му се отдайте напълно.

Като всяко нещо пълнолунието също си има своите позитивни и негативни страни. Важно е обаче да не се концентрираме толкоз върху негативните, колкото върху позитивните. Използвайте максимума от този интервал и се радвайте на живота и хората към вас. Ако пък имате отрицателни страсти или пък въздействие, то се пробвайте да бъдете по-спокойни и си го наложете. Все отново вие сте тези, които контролирате ситуацията изцяло, а не Луната.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР