Когато чуем пълнолуние, винаги се сещаме за красивата картина на

...
Когато чуем пълнолуние, винаги се сещаме за красивата картина на
Коментари Харесай

Вижте как ни влияе пълнолунието

Когато чуем пълнолуние, постоянно се сещаме за красивата картина на цялостната Луна в нощното небе. Според учените това красиво събитие оказва въздействие върху нашето физическо и прочувствено положение. Така да вземем за пример, някои хора следват лунната диета и по време на тази фаза на Луната, защото има удобен резултат върху тяхната фигура.
Повече за това какви промени може да очаквате по време на идващото пълнолуние, вижте в идващите редове.

Цикълът на съня ви се трансформира
Как спите, когато има пълнолуние? Вероятно сънят ви от време на време е нарушен по време на тази фаза на Луната и това е напълно обикновено. Според едно швейцарско изследване, оповестено в научното списание Current Biology, небесното тяло фактически оказва въздействие върху съня ни.
Изследователите споделят, че посредством направените от тях проби са разкрили, че 4 дни преди или след отминаването на пълнолунието е доста допустимо да не спим толкоз добре. Учените са разкрили, че освен спим по-малко, само че етапа на бездънен сън спада с към 30%, както и равнищата на хормона на съня мелатонин.

Повлиява енергийните равнища съгласно зодията
Пълнолунието може да увеличи вашите енергийни равнища, само че всеки представител на зодиака се оправя по друг метод с него. Така да вземем за пример, за един Лъв това е пристрастеност, творчество и възторг, до момента в който за Девата не е по този начин.
Лъвовете са склонни да бъдат доста предприемчиви и по тази причина одобряват силата на пълнолунието, с цел да дефинират своите нови инициативи. От друга страна Девите стават още по-организирани в работата си. Без значение под коя зодия сте родени, възползвайте се оптимално от силата на Луната.

Оказва въздействие върху кръвното налягане и вените
Понеже Луната „ управлява “ приливите на водните басейни на нашата планета, счита се, че тя има същия резултат върху телата ни, защото те главно се състоят от вода. В разследване на това може да усетите повече тежест и напрежение в краката ви.
Хората с избрани здравословни проблеми като разширени вени, хемороиди, страдат повече по време на пълнолуние. Колебания в кръвното налягане също не са изключени.

Вашите страсти
При всеки човек има както негативни, по този начин и позитивни страсти. При пълнолуние страстите ви могат да бъдат по-силно изразени.

Оказва въздействие върху либидото
Въпреки че няма доста проучвания за връзката на Луната с нашето полово предпочитание, учени считат, че пълнолунието може да повлияе позитивно на любовната ни настройка, на основаването на нови контакти и т. н.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР