Когато човек се храни сам рискува да развие метаболитен синдром,

...
Когато човек се храни сам рискува да развие метаболитен синдром,
Коментари Харесай

Когато се храним сами трупаме повече мазнини

Когато човек се храни самичък рискува да развие метаболитен синдром, който води до отлагането на коремна лой. Това сочат резултатите от изследване на южнокорейски учени, написа Obesity Research & Clinical Practice.
Специалистите анализирали резултатите от анкета, в която са взели участие 7752 души и пресметнали какъв брой постоянно отговарящите в анкетата са се хранели сами. Според клиничната статистиката те открили, че феновете на самотното хранене по-често са диагностицирани с метаболитен синдром, а следствие от него е и нарастване на масата на висцералните мазнини, съобщи БГНЕС.
При мъжете, които се хранят без компания най-малко два път дневно вероятността за развиване на синдрома е с 64% по-висока от тези, които избират да не сядат на масата сами. При дамите този индикатор е 29%. В същото време рискът от затлъстяване при по-силния пол се е нараснал с 45%.
" Резултатите демонстрират, че самотното хранене може да бъде фактор, който визира началото на метаболитния синдром ", се споделя в публикацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР