Когато човек погледне колко голям е списъкът с най-богатите хора

...
Когато човек погледне колко голям е списъкът с най-богатите хора
Коментари Харесай

Когато и милиардерите се издънят

Когато човек огледа какъв брой огромен е описът с най-богатите хора в международен мащаб, може напълно елементарно да си намерения, че не е чак толкоз мъчно човек да стане милионер.
 Илон Мъск, Джеф Безос, кои са най-богатите хора на планетата съгласно Forbes
Ето кои са най-богатите хора на планетата

За първи път - българи в класацията на милиардерите на Forbes

Е, знаем обаче, че действителността е напълно друга и не всеки може да разполага с толкоз доста пари. Най-малкото, тъй като първо би трябвало да ги изкара, а по-късно и задържи. Понякога се случва по този начин, че милионерите вършат съществени издънки, които им костват доста.

От Forbes са събрали някои от най-големите издънки на богатите през годините, които са им коствали или положение, или свободата. Ето и три от най-впечатляващите.

Елизабет Холмс
 Снимка 556462

За прочут интервал от време Холмс се трансформира в същинско знамение, основавайки компанията си Theranos. Милиардите заваляха откакто тя убеждаваше всички, че ще изстреля кръвните проучвания в напълно нова галактика.

И по този начин, през 2015 година Холмс се трансформира в най-богата жена в Америка, която сама е изработила благосъстоянието си, с 4.5 милиарда $ положение. Но единствено година по-късно положението ѝ бе занулено, тъй като бе потвърдено, че тази сякаш иновативна технология е чисто и просто машинация.
 Bad Blood, Дженифър Лорънс и за какво актрисата се е отказала от кино лентата
Филмът, от който се отхвърли Дженифър Лорънс

Какво се случва с Bad Blood

Бременна с второто си дете, през ноември тази година Елизабет Холмс бе наказана на над 11 години затвор. Нейният някогашен другар и действен шеф на Theranos - Рамеш Балвани, също бе наказан, само че на 20 години затвор.

Кание Уест
 Снимка 592573

Рапърът е може би най-пресният образец за милиардер, който сгафи много съществено и губи пари. В неговия случай обаче не става дума за някаква машинация или други противозаконни дейности.

През април 2022 година чистото му положение се оценяваше на 2 милиарда $ и като че ли нямаше лимит за Уест. Но единствено няколко месеца по-късно картинката се промени фрапантно и сега той разполага с 400 милиона $.
 Кание Уест, adidas, Forbes и за какво рапърът към този момент не е в листата с милиардери на списанието
Пропадането на Кание Уест продължава, към този момент не е милиардер

Действията му имат последствия

Но през октомври тази година нескрито излязоха негови антисемитски изявления и тайни теории, които му костваха партньорства с компании като adidas, Gap, Balenciaga и Foot Locker. А вследствие на това пристигна и голямата загуба на пари.

Ейке Батиста

В момента не е ясно какво е чистото положение на бразилския петролен бизнесмен, само че през 2012 година той разполага с 30 милиарда $. И даже има упоритостите да се трансформира в най-богатия човек на планетата.

Но единствено след година следва фрапантно проваляне и компанията му OGX афишира фалит. Причината е, че петролните ѝ запаси са били фрапантно надценени. През 2018 година Батиста е наказан на 30 години затвор поради рушвет, който е дал на някогашен губернатор на Рио де Жанейро.

В момента се счита, че Ейке Батиста живее в имението си под домакински арест, което е доста по-различно от затвор.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР