Когато четем за дзен минимализъм в интериора, правим асоциация с

...
Когато четем за дзен минимализъм в интериора, правим асоциация с
Коментари Харесай

Есенцията на японската традиция, пренесена в съвременния интериор

Когато четем за дзен минимализъм в интериора, вършим асоциация с топлината на ненатрапчивите форми и с меките линии на прохладния домакински уют. Мисълта ни се придвижва в Япония, чиято просвета и архитектурни обичаи до през днешния ден следват вековните традиции и ритуали, отдадени на хармоничния живот – без нищо ненужно, в унисон с природата, чистотата и съвършенството на елементарното.

Като дизайнерска идея дзен минимализмът се характеризира с непрестореност и елементарност. Води началото си от античната японска архитектура и метода, по който тя съумява да свърже дома с природата - естественият живителен източник на благополучие.

Японските архитекти отварят домовете за светлината на слънчевите лъчи, употребявайки по този начин наречените Shoji .

 ж iStock/ Getty images/ Freepik

Shoji е апарат за делене на порти, прозорци или стаи. Изработен е от дърво и е облицован с хартия. Японците употребяват и ръчно-тъкани сламени рогозки Tatami, които слагат върху подовата настилка. Рогозките Tatami служат за поддържането на топлота през студените месеци, както и за изстудяване през горещия и мокър летен сезон. Ваните им носят името Ofuro, създадени са от естествени материали и постоянно са с диаметър единствено 1,3 м. Инсталирани са по този начин, че да основат чувството за повече пространство в дребните японски бани.

Съвременните домове познават смисъла, уюта и шика на друга екзотична японска дума – Haori . Това е японско палто с дължина до или под бедрото, което се носи върху обичайното кимоно. През 1800 година гейшите на Фукагава го трансформират в съвременен аксесоар и за мъже, и за дами, а инженерите на Toshiba избраха Haori за име на инверторни климатици от ново потомство, съчетаващи в себе си философията на дзен минимализма, изтънчената хармония и най-напредналите японски технологии.

 a Toshiba

Климатиците се сливат с интериора на дома и го трансформират в оазис както през лятото, по този начин и през зимата. Те разполагат с текстилен панел в разнообразни цветове, с цел да може да се съчетае съвършено със стаи във всевъзможни нюанси и цветови решения. Haori моделът разрешава изработката на дизайн на челен панел по личен усет и желания и те трансформира в дизайнер на своя климатик.

Индивидуалният избор на цвят съгласно желанията на всеки клиент и интериора на всяка стая го прави още по-привлекателен. Ненатрапчивата и стилна форма на вътрешното тяло на климатика трансформира Haori в съвременна и елегантна украса с безпределно доста изгоди, която носи отпечатъка на японската традиция и хармония за стабилно развиване.

Климатиците Haori имат най-високият енергиен клас A +++ за изстудяване и отопление. Те имат доста ниска консумация на сила при всевъзможни работни условия. Филтърът Ultra-Pure обезпечава чист въздух без прахуляк, миризми и микроорганизми, улавяйки до 94% от най-фините частици с диаметър по-голям от 2,5 микрометра.

 a Toshiba

Иновативното покритие Magic Coil основава хлъзгава повърхнина, която пречи на залепването на нечистотия върху топлообменника и подсигурява ежедневна непорочност, без струпване на влага и мухъл и с доста по редки шпации на разчистване. Характерен с минималния звук, който „ издава ", то наличието му е съвсем невидимо за притежателите му. Типично по японски, със жанр и класа, съумява да участва в дома по грациозен и непоказен метод, до момента в който поддържа комфорт във всеки дом.

Климатиците са актуалният японски прочит за живот с почитание към природата и в унисон с човешката нужда от хубост и естетика. Продуктът беше отличен на тазгодишните награди iF DESIGN AWARD в категорията „ Продуктов дизайн “. Това удостовери уговорката на Toshiba към високото качество и високите стандарти в дизайна.

придвижва есенцията на японския минимализъм в модерното настояще по спокоен, резистентен и ефикасен метод и трансформира дома в удобно дзен пространство за релаксация, приятност и чисто наслаждение.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР