Когато бях в залата, бях най-съвестният. Това заяви на пресконференция

...
Когато бях в залата, бях най-съвестният. Това заяви на пресконференция
Коментари Харесай

Сарафа на 50: Най-красивият ми спомен след бокса е това, че на сина ми ще се роди второ дете

Когато бях в залата, бях най-съвестният. Това съобщи на конференция в Пресклуб „ България “ именитият български боксьор Серафим Тодоров, който бе награден със „ Златен трибагреник “ по случай 50-годишния си празник и получи почетен плакет от Българската федерация по бокс.
 Сарафа: Защо Флойд не се бие с мен, а с ММА войник?
На събитието участваха още българският арбитър по бокс Венцислав Николов, дългогодишният член на федерацията Димитър Армутлиев и мениджърът на Тодоров – Борислав Даскалов.

Серафим приказва за това, което желае да промени в живота си и показа някои от своите паметни моменти на кръга.

„ Животът ми се промени след Атланта 96 – аз бях наивно момче, само че разбрах, че около тази доверчивост започнаха да ми се случват неприятности. Искам да стана по-сериозен – хората използваха това, че съм добър човек, доверчив човек. На това акцентирам – да не съм толкоз лековерен.

Най-красивият ми спомен след бокса е това, че на сина ми ще се роди второ дете, още веднъж момче. Най-красивият от кръга? Аз постоянно се раздавах, хората ме познават, не съм бил в съществени режими, само че когато бях в залата, бях най-съвестният. Мачовете ми постоянно са били еднообразно скъпи за мен. И в Тампере, и в Бундеслигата хората ме благославяха, когато излизах на кръга – те просто не бяха виждали такава артистичност. Не единствено тренировки, всичко ми идваше от вътрешната страна. Сега си подкрепям формата, само че най-много и Бог ме благославя “, стартира Тодоров, представен от БГНЕС.

Легендата разяснява и страничните си занимания. „ Не се виждам с останалите от моето потомство, просто всеки пое по своя път – доста ми липсват, несъмнено, качествени мъже – всички в националния тим бяхме като братя. Нямам интерес към политиката. Да, музикален гений съм, само че не мога занапред да се осъществявам в музиката – моят живот е спорта. Иначе, доста прекрасен филм направих и ме утвърдиха като артист. Август или септември ще ме привикат за нов филм – същите продуценти, същата кино организация – Братя Чучкови. Ще влезна в ролята на татко, който тренира своя наследник “, разкри още Тодоров.

Многократният европейски и международен първенец добави, че се е отдалечил от боксовия живот и не следи новите имена, като показа и кой е бил най-трудният му мач на кръга в кариерата. „ Аз се отдалечих от боксовия живот – нека се откри втория Серафим, да осъществят нашия бокс по всички международни терени. Като се видя с Краси Инински, ще се срещна с момчетата от националния тим и тогава ще кажа своето мнение.

Най-трудният ми мач беше в Бундеслигата, играх с Тайсън Грей, американец – доста здрав, доста черен. По-къс боксьор, малко го подцених, макар че авансово бях уверен в успеха си. По едно време, обаче, ме удари в слънчевия сплит – напряко посинях. Почнах да го прегръщам, с цел да си оправя дишането. След като се оправих, се активизирах оптимално и като го запуках – ъперкъти, крошета, не му оставих шансове. Относно казусът със съдийството, той ще продължи да съществува, няма по какъв начин просто – изключително в аматьорския бокс. За жал, това въздейства доста на кариерата на един млад боксьор “, приключи именитият ни боксьор.

Тодоров е роден на 6 юли 1969 година в град Пещера. Той е троент европейски първенец – 1986 за юноши, 1989 и 1991 година за мъже, и троент международен за дилетанти – в категория до 54 кг. през 1991 и в категория до 57 кг – 1993 и 1995. Легендарният боксьор е и троент първенец на шампионата „ Странджа “ – 1989, 1993 и 1996. Сарафа, както е прочут още Тодоров, остава втори на Олимпиадата в Атланта през 1996. Там той побеждава Флойд Мейуедър, само че на финала губи от тайландеца Сомлук Камсинг. И до ден сегашен Тодоров остава единственият човек, побеждавал американеца Мейуедър в боксов мач.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР