Когато Брус Лий умира през 1973 година, целият свят загуби

...
Когато Брус Лий умира през 1973 година, целият свят загуби
Коментари Харесай

Как живее днес единствената любов на легендата в бойните изкуства Брус Лий СНИМКИ

Когато Брус Лий умира през 1973 година, целият свят загуби в негово лице превъзходен артист, само че неговата жена Линда Лий Кадуел изгуби нещо доста по-голямо: мъжа си и бащата на своите деца - Шанън и Брендън Лий.

По това време двойката към този момент е била дружно повече от 10 години. Кадуел се срещнала с Брус през 1963 година във Вашингтонския университет.

Линда си спомня: "Той беше доста динамичен. Още от първия момент си помислих, че това е доста специфичен човек ".

Линда и Брус сключат брак през идната година.


Малко обстоятелства от живота на Линда Лий

Кадуел Линда се е родила през 1945 година. Тя е приключила Вашингтонския университет, където се среща с Брус. Линда е взимала уроци по кунг фу от Брус.

През 1965 година те подписват брак. Две години след кончината на мъжа ѝ, Линда написа първата си книга: "Брус Лий, мъжът, който познавах единствено аз "

През 1989 година тя написа втората си книга: "Пътя на боеца: същинската история за Брус Ли ", по която е сниман филм.

През 1988 година Линда се омъжва наново за артиста Том Билкър, само че бракът им продължава единствено две години. През 1991 година тя още веднъж се омъжва. Този път за Брус Кадуел, с който живее и до през днешния ден.

През 1993 година трагично умира синът на Линда и Брус Лий.

Отношенията си с Брус Лий и живота след гибелта му

Вдовицата на Лий си спомня, че с изключение на майсторското притежаване на бойни изкуства Брус е бил и превъзходен танцьор и прелестен татко.


Бивш първенец на Хонконг по "Ча-ча-ча ", Брус Лий предиздвикал и Линда да заобича танците. За Линда Брус се трансформирал в облика на идеалния мъж, който доста ѝ липсвал, до момента в който тя растяла.

Баща ѝ умира, когато тя е била единствено на 5 години, а по-късно майка ѝ се омъжва за човек, който изрично може да се дефинира като "лош човек ".

Брус Лий е бил доста положителен човек, постоянно гледащ напред, а Линда е изиграла значима роля в построяването му като артист.

Тя му е пособия, когато той се е възстановявал от тежки контузии, не му е пускала ръката по време на най-тежките му моменти.

Тя му е пособия да се бори с финансовите проблеми и е работила денонощно, с цел да може фамилията да не потъне.

Въпреки всичките компликации, Брус е бил добър татко.

На фотографията може да бъде забелязано цялото семейство дружно: Брус, Линда, Шенън и Брандън.

Те в действителност са били две половинки от едно цяло, като Ин и Ян.

След кончината на мъжа си Линда се връща в Съединени американски щати и продължава образованието си.

Независимо от това, че тя още веднъж минава под венчилото, тя в никакъв случай не не помни Брус. През 2002 година дружно с щерка си Шенън тя основава "Онда Брус Лий ".

Линда споделя, че след гибелта на мъжа си тя постоянно е считала за свое обвързване да опише на света по какъв начин е живял и с какво се е занимавал нейния мъж, с цел да може наследството му да обогати живота и на други хора.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР