Когато Борис Джонсън влезе през известната черна врата на Даунинг

...
Когато Борис Джонсън влезе през известната черна врата на Даунинг
Коментари Харесай

Ще доведе ли Борис Джонсън "първа приятелка" на "Даунинг стрийт" 10

Когато Борис Джонсън влезе през известната черна врата на " Даунинг стрийт " 10 като новия министър председател на Англия, той бе първият от съвсем половин век, непридружен от сватбен сътрудник, написа " Ройтерс ".

Вместо да влезе през вратата с него, приятелката му Кари Саймъндс, някогашен началник на връзките на неговата Консервативна партия, бе застанала наоколо с екипа му – знак за колоритния персонален живот, който може би съставлява съвременна Англия по-добре от обичайна картина.

От десетилетия от новия министър председател се чака да взе участие в малко нагласената сцена с радостното помахване към множеството медии, пресичайки прага на Номер 10 за пръв път, дружно със брачната половинка или брачна половинка си и, може би, децата им.

Но Джонсън, на 55 години, и неговата брачна половинка Марина Уилър, с която имат четири деца, оповестиха през септември, че са се разделили и се развеждат след 25 години брак. Това е двойно повече от междинната дълготрайност на браковете в Англия и Уелс, където има 64 развода годишно на всеки 100 брака.

Ако 31 годишната Саймъндс се причисли към Джонсън в формалната му резиденция, тя ще бъде най-младата партньорка на министър председател за последните 173 години.

" Личният живот е персонален "

Настанявайки се дружно без да имат подписан брак, те ще създадат нещо, което огромното болшинство двойки във Англия вършат напоследък, въпреки да бъдат първите, създали го намерено на Номер 10.

Само двама от 54 английски министър председател от 1721 година са били разведени и единствено Огъстъс Хенри Фицрой, управлявал от 1768 до 1770 година, е сключвал наново брак до момента в който е бил на поста. От края на Втората международна война единственият министър председател, който в никакъв случай не е сключвал брак, е Едуард Хийт, управлявал от 1970 до 1974 година

Семейният статут на Джонсън обаче не беше въпрос по време на лидерската конкуренция. Доказателство е фактът, че той бе определен от членове на партията с обичайно консервативни възгледи за фамилията.

 Ще докара ли Борис Джонсън
© Reuters

" Мисля, че персоналният живот си е персонален живот и живеем в съвременна ера ", разяснява 53 годишният член на партията Ангъс Уест. " Борис има това, което аз назовавам, живописен персонален живот. Но е имало и доста други министър председатели с живописен персонален живот ".

Връзката му със Саймъндс влезе в новините по време на акцията, когато една нощ полицията бе извикана в дома им в южен Лондон след сигнал за огромен скандал. Съседи описаха пред " Гардиън ", че са чули Саймъндс да споделя на Джонсън " Разкарай се " и " Остави ме! ", и чупене на предмети. Няколко дни по-късно в медиите се появи фотография на двамата, на която Саймъндс изглеждаше щастлива. Тя обаче изглеждаше режисирана и Джонсън отхвърли да каже по кое време е направена.

Безразсъдство

С разрошената си руса коса и постоянно развлечен външен тип, обезоръжаващото духовитост и сексапил на Джонсън се харесват на хората и му помогнаха да избегне рецесии, които биха поставили завършек на кариерите на други политици.

През 2004 година бе уволнен като представител на консерваторите по културните въпроси, тъй като излъга за спекулация с сътрудник от списание " Спектейтър ", в което бе редактор. Пред вестник майката на дамата съобщи, че щерка й е направила аборт.

През 2013 година съд отхвърли опит на някогашна държанка да спре публикуването на информация за детето й от Джонсън, отсъждайки, че неговото " неблагоразумие " е " въпрос от публичен интерес, който електоратът има право да познава, когато обмисля пригодността му за върховен обществен пост ".

Саймъндс, която от 2010 година работи за Консервативната партия, наподобява е както политически, по този начин и персонален сътрудник на новия министър председател. Тя бе част на сполучливата акция за преизбирането му за кмет на Лондон през 2012 година Била е също по този начин специфичен консултант на двама министри преди да оглави връзките на партията. Вестниците отдават на нея отслабването на Джонсън и по-спретнатия му тип по време на акцията за заместничество на Тереза Мей като водач на консерваторите и министър ръководител.

Съпругите и съпрузите на министър председателите са едни от дребното хора напълно на тяхна страна, разяснява Никълъс Алyн, учител по политика в лондонския университет Royal Holloway. " Те обезпечават доста прочувствена поддръжка. Това е самотна работа, това е тежка работа, и се нуждаете от това ".

По време на акцията Джонсън бе запитан дали Саймъндс ще се причисли към него на " Даунинг стрийт ". " За личния си живот и за моето семейство и обичаните ми хора взех решение преди години, доста преди даже да стана кмет на Лондон, че аз просто не приказвам за хората, които обичам ", съобщи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР