Когато болката понамалее, той намира сили да ми се усмихне

...
Когато болката понамалее, той намира сили да ми се усмихне
Коментари Харесай

Да помогнем на Стаси! Момчето, което ни научи какво е истинска Любов...

Когато болката понамалее, той намира сили да ми се усмихне и гушне! Това ни дава сили да продължим да се борим, да имаме вяра! Той е нашето Слънце, което огрява дома ни! Той ни научи какво е същинска Любов! Обичаме го безпределно доста и ще се борим до край! Аз знам, че с всички Вас ще се съберат бързо нужните средства за интервенцията и той ще е добре! Вярвам, че ще пристигна денят, в който ще Ви оповестявам, че се усеща добре!

Това са думи на една майка. Майката на 7-годишния Станислав, на който му следва незабавна интервенция. В момента детето е в Турция за ядрено-магнитен резонанс и проучвания. За страдание макар търговете в нета и многото сложени кутии и благотворителни начинания и концерти сумата за интервенцията е извънредно незадоволителна предава trafficnews.bg.
Станислав се ражда през месец юли 2011 година - крепко и красиво момченце. В края на ноември същата година той стартира да повръща непрестанно и след редица проучвания и прегледи, в това число и ЯМР, се открива съществуване на голяма хидроцефалия. Приемат ги в края на декември 2011 година в болница ''Иван Рилски'' - София за слагане на клапа, само че без да обяснят в резултат на какво се е получила тази хидроцефалия.
Всичко минава обикновено и ги изписват, само че отново без никаква информация от страна на лекарите. След безчет прегледи и непрестанно утежняване на положението на детето, лекарите им оповестяват, че Стаси няма да доживее до годинка, да се прибират и да чакат неизбежното. Тогава ориста ги среща с хора, които им помогат да изпратят документите на Станислав в Турция, в болница Аджъбадем при световноизвестният проф. Мемет Йозек - един от тримата най-хубави детски неврохирурзи в света. Това се случва през февруари 2012 година
Получават отговор от там, че клапата на Стаси не работи и би трябвало по най-бързия метод да се оправи и да се вземе биопсия от тумора на детето. Тогава родителите за първи път схващат, че той има израстък... и то неоперативен... още по-голям потрес. След това се свързват с Фонда за лекуване в чужбина и неговият тогавашен шеф Александров. Получават утвърждение и отпътуват за Турция. Това избавя живота на тяхното дете, тъй като той е изпаднал към този момент в заспалост, останал кожа и кости. И по този начин стартира тяхната битка.
От април 2012 година стартират редица интервенции за слагане на сонда, от която да се храни, взимане на биопсия, слагане на порт и започване на тежка химиотерапия. След радиотерапията, откриват на Стаси и големи хормонални проблеми, които и до ден сегашен лекуват с животоспосяваща инжекция, която се бие на всеки 28 дни. По това време, когато началник на Фонда е Александров, всичко с лекуването е вървяло добре. Семейството имат опората, от която се нуждаят, поддръжката от фонда и някак си се оправят. Но когато сменят шефа, за тях настава същински пъкъл.
Остават без поддръжката на Фонда, на всичко от горната страна при започване на 2017 година Стаси внезапно се утежнява и отпътуват за Турция. Заради тумора Станислав губи зрението си. Оказва се, че не могат да употребяват парите, които имат отпуснати за лекуване на детето. Тоест от фонда им декларират, че от тук нататък би трябвало да си поемат всички разноски сами. Така и става, с огромни страдания съумяват да платят и да се приберат.
Той почти се стабилизира и през месец май ситуацията на Стаси се утежнява доста повече! Семейството се оправя и с това, само че от тук нататък имат потребност от нашата и Вашата поддръжка, тъй като те не могат към този момент сами да се оправят. Започваме дружно с тях да се борим за усмивката на прелестния Стаси. В момента се чакат да излязат двата типа биопсия, едната е хистологична от тумора, другата е генетично-молекулярна.


Пловдивчани, да помогнем на Стаси!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР