Когато авторът и блогър Марк Мансън се кани да се

Когато авторът и блогър Марк Мансън се кани да се ...

Ключът към трайните взаимоотношения.


Когато авторът и блогър Марк Мансън се кани да се жени, той протяга ръка за съвети за щастлив брак, но не се обръща към приятелите или семейството си, а вместо това призовава своята значителна читателска аудитория.

Той публикува пълния пост на сборните резултати в блога си със заглавие "1500 души дават съвети за дълготрайна връзка".

Марк Менсън обобщава, че хората, които са щастливо женени от повече от 20 години твърдят, че комуникацията не е основата, ключът е в уважението.

Снимка 327795

В своето запитване Марк Мансън иска мнението и на разведени хора, които да обяснят какво се е объркало.

"Аз и моят асистент започнахме да забелязваме след около 500 имейла, че повечето от хората, които говореха за техния развод, се фокусираха върху комуникацията. Те твърдяха, че в основата на проблемът е комуникацията и нещото, което трябва да поправите в един брак, е именно тя", споделя Мансън.

В противовес на мнението на разведените лица, други отговорили, всички щастливо женени от над 20 години, смятат с абсолютна сигурност, че комуникацията е надценена и всичко е в уважението.

Щастливо женените хора твърдят, че ако живеете десетилетия с някого ще преминавате всякакви фази - неразбиране, объркване, изненадване от действията, отношението и диалогът с човека до вас. Ако прекарвате достатъчно време с някого, това ще се случва през цялото време.

Снимка 327794

Затова те смятат, че уважението е на базовото ниво.

Дори когато не разбирате правилно човека до вас, не го обявявате за ужасна личност, защото не е съгласен с вашето мнение. Уважавате различията му. Уважавате, че той вижда нещата по различен начин, чувства по различен начин, изразява се по различен начин и действа по различен начин, сочат обобщените резултати.

Или уважавате, че половинката ви не трябва винаги да се съгласява с вас, или имате проблем, който не разбирате. Важно е да цените човека до вас такъв, какъвто е, а не такъв, какъвто искате да бъде, е заключителният извод.

Източник: lifestyle.bg