Когато американската Трейси Португал решила да направи ДНК тест миналата

...
Когато американската Трейси Португал решила да направи ДНК тест миналата
Коментари Харесай

Дъщеря направи ДНК тест и разкри измама на лекаря, лекувал родителите й от безплодие преди 40 години

Когато американската Трейси Португал решила да направи ДНК тест предходната година, с цел да откри роднините си, тя нямала визия какви радикални промени ще настъпят в живота й.

Оказало се, че мъжът, който тя считала за собствен татко, даже не й е родственик.



През 2019 година Трейси отишла на тест, с цел да ревизира дали има родственици, за които не знае. Когато резултатите били подготвени, експертите дали на американката лист с хора и тя за първи път видяла някои имена. Португал се обадила на майка си, с цел да се похвали с откритието си, само че дамата приела тази информация с напрежение. Няколко дни по-късно Трейси провела тежък диалог.

Мама пребледня и ме помоли да не се тормозя. Разбира се бях обезпокоена. Тя сподели, че съдейки по резултатите от теста, татко ми не е мой, споделя тя.

Оказало се, че през 70-те години родителите на Трейси не могли да заченат дете и по тази причина се обърнали към клиниката по репродуктивна медицина. Те пробвали доста лекувания за неплодородие, само че нито едно не е било дейно. Техният доктор Гари Ванденберг предположил, че бащата на Португал е ялов, само че нямало удостоверение на тази доктрина. Тогава, като финален вид, експертът предложил да се употребява примес от мъжка сперма и „ неизвестен донор “ за забременяване. 40 години по-късно, с помощта на резултатите от ДНК теста на Трейси, се оказало, че лекарят е употребявал генетичния си материал.

Оказва се, че той просто е измамил родителите ми. Мама нямала визия за тази обстановка, просто е недопустимо. Сякаш бях унизена, този човек нямал право да прави това, продължава дамата.

Трейси желала да съди доктора, само че, както се оказало, законът не бил на нейна страна. Преди десетилетия правната рамка за оплождането не била по този начин завършена, както в този момент, тъй че по това време Ванденберг нарушавал единствено моралните правила. Най-лошото от всичко е, че Гари към момента е доктор в болничното заведение, където родителите на дамата са били лекувани от неплодородие, съгласно KIRO7.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР