Когато 3 дни подред намаляват болните, тогава ще бъдат смекчени

...
Когато 3 дни подред намаляват болните, тогава ще бъдат смекчени
Коментари Харесай

Борисов: Ще предложа депутатските заплати да бъдат замразени

Когато 3 дни поред понижават болните, тогава ще бъдат смекчени ограниченията, уточни министър председателят
Депутатските заплати да бъдат замразени на равнищата им от декември 2019 година – това предложи министър председателят Бойко Борисов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

„ Възлагаме на парламентарната група на ГЕРБ да внесе решение за заледяване на депутатската заплата към равнищата декември 2019г. Депутатите от ГЕРБ оферират и да дарят част от заплатите си “, уточни той.

Премиерът уточни и че министрите ще дарят половината от заплатите си.

„ Накрая може да сме без заплати, в случай че по този начин върви, дай Боже да не се окаже по този начин “, съобщи още Борисов.

На въпрос дали ще желае и заледяване на изплащането на дотации, Борисов заяви, че такова решение не се обмисля, тъй като „ партиите сега най-активно работят “. „ Ние искахме дотацията да е нула лв., видяхте какво стана “, напомни той..

„ Единственото потвърдено, подкрепено от всички, е, че изолацията би трябвало да продължи. По тази точка няма никакъв спор “, акцентира Борисов.

„ Дай Боже три дни да имаме поред, в които понижават случаите. Тогава внезапно ще издърпаме ограниченията обратно, с цел да минем към проект Б “, разяснява министър председателят във връзка по кое време може да се чака облекчение на взетите ограничения.

Той обаче предизвести, че се чака пикът на ковид у нас да е след 2-3 седмици.

„ Не единствено, че не можем да разхлабваме, все по-тежко ще става в идващите три седмици “, предизвести министър председателят.

Борисов уточни и че по тематиката с тестванията няма никакво различие. За момента най-надежден е PCR и напомни, че няма благонадежден бърз тест в света. Няма страна, която да прави и всеобщо тестване на популацията. Премиерът акцентира, че липса на запас в тази ситуация не значи липса на пари. Има дефицит на PCR проби в целия свят.

„ Възложил съм да се произведат 2 милиона маски и да се раздадат без пари “, уточни Борисов.

Той уточни и че е тестван още веднъж за ковид и вторият тест също е негативен. Премиерът акцентира, че ще си заплати самичък теста. Подложил се е на наново проучване поради подправени вести, че се желае удължение на изключителното състояние, тъй като Борисов е инфектиран. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР