Кога за последно чистихте пералнята? И идвало ли ви е

...
Кога за последно чистихте пералнята? И идвало ли ви е
Коментари Харесай

Как да почистя барабана на пералнята

Кога за последно чистихте пералнята? И идвало ли ви е въобще мислено, че тя също би трябвало да се почисти? Ако сте решили въпреки всичко да почистите вашата пералня, само че не знаете по какъв начин, то този текст за вас. Настанете се комфортно и четете нататък.

1. Почистване на пералнята с оцет и сода.

Това е доста елементарен метод за разчистване на барабана на пералнята, за който ще са ви нужни:

- две чаени чаши оцет;

- 1/4 чаена чаша сода;

- 1/4 чаша вода;

- гъба за чистене;

- дребна чиста купичка;

Ето и по какъв начин става почистването:

Трябва да сложите содата в купичката и сложете водата. След това се разбърква, до момента в който се получи еднородна примес. Така получената каша се поставя на мястото, където се поставя прахуляк за пране. Оцетът се поставя в барабана на пералнята. Пуснете пералнята на дълга стратегия при допустимо най-високата температура. Пералнята се затваря и се изчаква да свърши програмата.

2. Почистване на плесен и неприятни миризми в пералнята.

Ако се е появил плесен по пералнята и има доста неприятна миризма, може да изчистите пералнята по няколко метода:

- Измива се гуменото уплътнение. Най-често неприятната миризма, която идва от пералнята, се дължи на останала вода в уплътнението на вратата. В доста случаи тъкмо там се получава плесен. За да го премахнете, сложете гореща вода и веро в купа. Премахнете мухъла, като си помагате с гъба за миене на чинии.

- Махане на миризми със сода за самун. В доста случаи, даже да сте измили пералнята добре, се усеща към момента неприятна миризма. За тази цел би трябвало да извършите паста от сода за самун и вода и да намажете гумата. Така сместа се оставя да престои няколко часа и се почиства с влажна гъба.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР