Кога за последен път прочетохте книга или някоя смислена статия

...
Кога за последен път прочетохте книга или някоя смислена статия
Коментари Харесай

Няколко причини защо трябва да четем всеки ден!

Кога за финален път прочетохте книга или някоя смислена публикация в списание? Вашите ежедневни привички за четене са съсредоточени върху Facebook, мейла ви или надписите на пакета с бисквити.

Четенето има забележителен брой преимущества и ето няколко изгоди от него.

1. Стимулиране на душeвността

Проучванията демонстрират, че психическия тласък може да забави напредъка на (или вероятно даже да предотврати) заболяването на Алцхаймер и деменция, защото поддържането на мозъка деен и зает предотвратява загубата на силата му.

Подобно на всеки различен мускул в тялото, мозъкът се нуждае от извършения, с цел да го поддържа здрав и здрав, тъй че фразата „ use it or lose it “ (в превод: “Използвай го или го загуби ”) е изключително подобаваща.

2. Намалява напрежението

Без значение какъв брой сте уплашени в работата си, в персоналните си взаимоотношения или поради безчет други проблеми, с които се сблъсквате в всекидневието, всичко това просто се изплъзва, когато загубите себе си в страхотна история. Добре написаният разказ може да ви придвижи в други светове, до момента в който една ангажираща публикация ще ви разсее и ще ви задържи в сегашния миг, оставяйки напрежението да оттече и ви разреши да се отпуснете.

3. За познания
 Вижте каква книга сте съгласно зодията си Вижте каква книга сте съгласно зодията си
Според някой астролози, зодиите въздействат на това, което четем и ни дефинират като разнообразни публики, според под въздействието на кой зод...

Всичко, което четете, изпълва главата ви с нови частици информация и в никакъв случай не се знае по кое време може да ви бъдат потребни. Колкото повече познания имате, толкоз по-добре готови сте за справяне с всяко предизвикателство, с което в миналото ще се сблъскате.

Освен това, в случай че в миналото се окажете в тежко състояние, не забравяйте, че макар че може да загубите всичко останало - работата си, имуществото си, парите си, даже здравето си - знанията в никакъв случай не могат да ви бъдат отнети.

Освен това, колкото повече познания имате, толкоз по-добре готови сте с цел да се справяте с всяко предизвикателство.

4. Разширяване на речника

Това се отнася и за горната тематика:
 Любовта на децата към четенето първо е грижа на родителите Любовта на децата към четенето първо е грижа на родителите
Любовта към четенето първо е грижа на родителите. Те осъзнавайки тази грижа идват в библиотеката да запишат децата си. Много постоянно при...

Колкото повече четете, толкоз повече думи научавате и те неизбежно ще обхванат в ежедневния Ви речник.

Да имаш добра артикулация и да приказваш добре, е от огромна помощ във всяка специалност, а знанието, че можеш да приказваш с по-високопоставени хора със самочувствие може да бъде голям подтик. Дори би могло да помогне в кариерата ви, защото тези, които са добре начетени, приказват добре и са осведомени по разнообразни тематики, са склонни да получават покачвания по-бързо (и по-често) от тези с по-малък речник и липса на информираност по общи въпроси.

5. Подобряване на паметта

Когато четете книга, би трябвало да запомните набора от герои, техния генезис, упоритости, история и нюанси, както и другите дъги и под-сюжети, които преплитат пътя си във всяка история. Страхотното е, че мозъците са чудесни и могат да ги запомнят с относителна лекост, а също по този начин всеки нов спомен, който създавате, основава нови синапси (мозъчни пътища) и укрепва към този момент съществуващите, което спомага за краткосрочната памет, както и за стабилизиране на настроенията ни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР