Кога у нас ще бъдат ваксинирани хората, които остават извън

...
Кога у нас ще бъдат ваксинирани хората, които остават извън
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Новият щам още не е широко разпространен у нас

Кога у нас ще бъдат имунизирани хората, които остават отвън първия и втория стадий от имунизационния проект, зависи от идващите доставки на имунизациите. Това сподели в „ 120 минути “ проф. доктор Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

По думите ѝ новият вариант на COVID-19, открит в Англия, може към този момент да е у нас, само че към момента тази разновидност не се популяризира необятно, което проличава от относително по-ниския брой на новозаразени.

Проф. Христова изясни и каква е разликата сред другите ваксини: „ (При „ Пфайзер/Бионтех “ – бел. ред.) Говорим за имунотерапия. РНК беше наречена молекулата на 2020 година Последната Нобелова премия за химия беше беше точно върху едно от приложенията на осведомителната РНК – т.е. потребление на механизма, по който бактериите се борят и унищожават вирусите, да бъде употребен и при хората. (…) При „ Модерна “ е подобен методът на произвеждане, само че е по-стабилен конструктът “, разясни тя.

„ Известни, само че също много съвременни способи. Това са така наречен „ ДНК ваксини “, при които се употребява аденовирус от човешки или маймунски генезис “, изясни още проф. Христова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР