Кога точно тръбопроводът във Варненското езеро, заради който се прочухме

Кога точно тръбопроводът във Варненското езеро, заради който се прочухме ...

Отново неяснота кога канализационната тръба във Варненското езеро ще е напълно безопасна.

Кога точно тръбопроводът във Варненското езеро, заради който се прочухме дори със снимки от Космоса, показващи голямото замърсяване, ще бъде вкопан под земята, както е трябвало да бъде още по първоначален проект? Отговор на този въпрос реално не беше даден, след като още няма категоричен отговор кой е трябвало да провери дали тръбата е вкопана и както е трябвало по първоначален проект.
Пред БНТ зам.-кметът на Варна Христо Иванов коментира, че се почва с изкопаването на траншея, че вече има напредък по работата, но при такива проекти не можело да се каже кога точно ще се приключи заради особености на самата работа – работи се под вода, трябва да има съобразяване и с климатични особености.

Къде отиват обществените пари за ремонта на фекалната тръба на Варненското езеро? Къде отиват обществените пари за ремонта на фекалната тръба на Варненското езеро?
Никаква дейност не се извършва по ремонта на печалноизвестната вече канализационна тръба, която минава през Варненското езеро и се оказ...
Още: ""
Според Иванов, гръцкият изпълнител на първоначалния проект е бил уведомен за аварията, но той не реагирал. Имало и второ уведомление, след като било осигурено всичко необходимо за ремонта – гърците да платят 1,3 млн. лева, колкото струва ремонта. Пак нямало отговор и заради това ще бъде заведено дело, по думите на Иванов.
Още подробности кой за какво е отговорен по проекта: ""

Източник: actualno.com