Кога ще приключат ремонтите и кога най-после ще бъде отворен

...
Кога ще приключат ремонтите и кога най-после ще бъде отворен
Коментари Харесай

Варнеци: Кога ще бъде отворен пътят за „Виница“

Кога ще приключат ремонтите и по кое време най-сетне ще бъде отворен пътя за кв. " Виница ".

Това е въпросът, който вълнува десетки хиляди варненци, които всекидневно пътуват сред квартала и центъра на Варна.

Въпросът вълнува и хилядите, пътуващи по пътя за курортните комплекси, който е претрупан и задръстен поради пренасочения трафик от и към кв. " Виница ".

И с всеки минал ден въпросът им " по кое време " буди все по – огромно напрежение.

Обявяването на старта на ремонта на бул. „ Княз Борис I ” бе през март тази година. Тогава стартира подмяната на тръбопровод по план на ВиК. В края на юни завърши работата на водоснабдителното сдружение. След това Общината даде поръчка, че асфалтирането и облагородяването на прилежащата инфраструктура , които са неин ангажимент, би трябвало да завършат до края на юли .

Дейностите по замяна на тръби на пътя за „ Виница “ се осъществят по план на ВиК – Варна, финансиран по Оперативна програма „ Околна среда “. На процедура ремонтът трябваше да се случи преди две години, само че става в този момент поради закъснение на ВиК – плана, разяснява през юни кметът. Той добави, че общински средства за последващите действия след подмяната на тръбите са били обезпечени още преди 2 години.
Юли отмина, август месец към този момент тече, а дейностите по пътя за „ Виница “ към момента не са завършени. И главният въпрос на хората си остава все същият. Той не е „ Кой и кое бави отварянето на пътя? “, а „ Кога ще бъде пуснато придвижването? “ .
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР