Кога ще има предсрочните избори и ще има ли партии,

...
Кога ще има предсрочните избори и ще има ли партии,
Коментари Харесай

Осман Октай: Очаквам „Има такъв народ“ да не влезе в следващия парламент

Кога ще има предварителните избори и ще има ли партии, които ще изпаднат от политическата сцена? По горещата тематика от деня, откакто Слави Трифонов разгласи, че партията му напуща обединението, потърсихме за мнение Осман Октай. Ето какво сподели той пред ФАКТИ:

- Г-н Октай, водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов разгласи, че партията му напуща обединението. Изненадващо ли е това?
- Предсказвал съм ги тези неща от есента, че ще се случат. Очаквано се разпадна обединението. През цялото време съм казвал, че обединението не е политически план, а е бизнес план и по този начин ще свършат. Очаквано бе и това да се случи по време на актуализацията на бюджета. Така че септември, най-рано, може да сме на избори.

- Премиерът Кирил Петков приказва за кабинет на малцинството…
- Каквото и да приказва, няма да се стане. Това е разпъване на локуми. Такива разнородни политически обединения, каквито се бяха събрали, не можаха да намерят формулата за единодушие, та кабинет на малцинството ще вършат. Кой ще поддържа едно такова държавно управление? Движение за права и свободи, ГЕРБ или „ Възраждане “. Петков приказва за "червени линии " с Движение за права и свободи, с ГЕРБ… Как да стане.

- Моментът добре ли бе определен от Слави Трифонов, с цел да каже, че е търпял, само че към този момент няма накъде…
- В момента всички доста несъответстващо се държат, плюейки се едни други. Като в едно семейство, когато се стигне до бракоразвод. “Има подобен народ “ атакуват персонално Кирил Петков и Асен Василев, а също се прави и в противоположна посока. Това са доста грозни неща. И то в миг, в който се разисква актуализация на бюджета. Очаквам „ ИТН “ да не влезе в идващия парламент. Още с предлагането на Николай Василев за министър председател споделих, че по този начин се поставя завършек на политическия план на Слави Трифонов. Нещата отиват в тази посока. Същото важи и за „ Демократична България “. Гледах Христо Иванов по какъв начин хленчи. Това е ситуацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР