„Кога ще бъде изпълнен закона и ще има изградена и

...
„Кога ще бъде изпълнен закона и ще има изградена и
Коментари Харесай

Управляващите се опитаха да скрият неизпълнението на Закона за обществените поръчки

„ Кога ще бъде изпълнен закона и ще има построена и работеща единна национална онлайн платформа за публични поръчки, кой ще понесе отговорност за неизпълнението му и за възможните обжалвания на всички публични поръчки, оповестени след 1 юли 2017г. ", това попита националният представител Георги Търновалийски финансовия министър Горанов по време на блиц надзор в Парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Според социалистът неизпълнението на настоящото законодателство слага в риск всички оповестени след 1 юли публични поръчки, защото не се извършва нормата на закона. Според министър Горанов, обаче неизпълнението на закона нямало да докара до обжалване и казусът ще бъде решен с внасяне на промени в закона в разискванията в пленарна зала на второ четене на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс.

„ Абсурдно е мълчанието на институциите по тази тематика. Кое е наложило повече от година закона да не се извърши, имайки поради, че по нея въпреки всичко е работил еднакъв екип на министерството е въпрос, който остава отворен. Отворен е и въпросът за какво Агенцията за публични поръчки е решила, че може да трансформира закона, като осведоми, посредством уеб страницата си „ Срокът се трансформира от 1 юли 2017 година на 18 октомври 2018 година ", разяснява Търновалийски, пояснявайки, че няма норма съгласно която Агенцията да може да бъде законодателен орган.

„ Управляващите се пробват да ни убедят, че работят за намерено и транспарантно ръководство. Отлагането на заработването на единния портал с цяла година няма да способства до пропагандираното от тях предпочитание за успеваемост, бистрота, триумф в битката с корупцията, отчетност и надзор върху разходването на публичните запаси. ", безапелационен е Търновалийски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР