Кога се налага актуализация на бюджета - когато разходната част

...
Кога се налага актуализация на бюджета - когато разходната част
Коментари Харесай

Аркади Шарков: Служебното правителство раздува бюджета

„ Кога се постанова актуализация на бюджета - когато разходната част превъзхожда приходната. В случая това не е по този начин. Дори от Министерството на финансите се похвалиха, че се чака да бъдат събрани в допълнение към 2 милиарда до края на годината от налози. Що се отнася до раздутия бюджет, който беше оставен от предходното държавно управление, той е задоволително комфортен и настоящето да се вмести в него ”, изясни икономистът Аркади Шарков.

Той уточни още, че служебният кабинет може да употребява избрани принадлежности, с цел да се пренасочва финансиране. „ Работата на всеки министър на финансите е да има задоволително буфери зад тила си и задоволително успокоение и благоденствие, с което да разполага, тъй като не знаем какви по-кризисни времена могат да дойдат ”, добави Шарков.
 Партиите не са единни на тематика актуализация на бюджета Партиите не са единни на тематика актуализация на бюджета
Само две обединения в Народното събрание - " Демократична България " и " Изправи се БГ. Ние идваме " считат, че незабавно би трябвало да се актуализира бюдже...

За изплащането на парите по разнообразни ограничения икономистът сподели: „ Те са авансово заложени. Тоест, те са към този момент в тази бюджетна рамка и няма проблем. Последната година обаче е белязана от избори и що се касае до решенията на държавното управление, било то и служебно, те постоянно са политически и свързани с популизъм ”, добави той по Нова телевизия.

„ Предходното държавно управление разду бюджета, настоящето продължава в същата тази отрицателна наклонност. Актуализацията на пенсиите е директна интервенция в пенсионно-осигурителния модел, който се разрушава. Предходното държавно управление го унищожи, това желае да продължи да го прави ”, сподели още Шарков.

Според него риск има за бюджета за идната година. Икономистът уточни потребността от работещ парламент, който да го изготви и да го гласоподава. „ По отношение на Плана за възобновяване и резистентност - там е основният фактор и там е заложено кучето ”, счита той.

Икономистът е на мнение, че по-големият проблем ще бъде това, в случай че останем със остарелия бюджет за следващата година. „ Другото, което е значимо да се каже във връзка с опазването на здравето - пари ще има. Цялостно бюджетът на Касата е постоянен и даже и без свръх актуализация, той може да продължи ”, посочи Шарков.
 Синдикалист за актуализацията на бюджета: Предстоят нехубави неща Синдикалист за актуализацията на бюджета: Предстоят нехубави неща
Историята за актуализацията на държавния бюджет е старичка, още когато служебното държавно управление встъпи в служба, тъй като този бюджет по...

Той разяснява и има ли някой, който може да остане без пари, в случай че не се стигне до актуализацията на бюджета. „ Няма съответно такова лице, което да бъде посочено, в случай че се извършва задоволително добре приходната и разходната част. Ще има непоклатимост, в случай че финансите са ръководени добре ”, приключи Шарков.

 

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР