Кога остаряването“ се превърна в дума, натоварена с толкова негативно

...
Кога остаряването“ се превърна в дума, натоварена с толкова негативно
Коментари Харесай

Богините не остаряват: 5 съвета как да запазим телата си млади по-дълго време

Кога „ остаряването “ се трансформира в дума, натоварена с толкоз отрицателно значение? Къде са положителните остарели времена, когато „ една година по-стар “ е означавало „ една година по-мъдър “. Сега ние гледаме към бъдещето, изпълнени със боязън, че с възрастта здравето ни ще се утежни, ще ни обзет болежки и ще ни сполетят всички тези т.нар.„ старешки “ проблеми.

Доктор Кристиан Нортръп – гинеколог, холистичен доктор и боец в името на здравето и добруването на дамите, е решила да промени тази настройка. Книгата й „ Богините не остаряват “ е една крачка напред в дългогодишните й старания да научи дамите по какъв начин да схващат какво се случва в телата им. Целта на новата й книга е да възпита у дамите нова житейска настройка, тъй че те да могат да са щастливи във всеки един стадий от живота си.

Ето какво споделя Кристиан Нортръп за отражението на годините върху дамата:

Няма значение на каква възраст сте. Никога не е рано – или прекомерно късно – да ревизирате метода, по който гледате на остаряването и прекарванията, свързани с него. Ако сте на двайсет, това, което ще ви кажа, може да удължи живота ви. Ако пък сте над петдесет, позволете ми да ви отведа оттатък публикуваните културните схващания – те ви убеждават, че най-хубавите ви години са към този момент зад тила ви, а този метод на мислене е унищожителен за здравето ви.

Да станете неостаряваща богиня е по-лесно, в сравнение с си мислите. Вие сте основана да бъдете такава – мощна, чувствена, здрава и плодовита. Не се опасявайте да опознаете и да обикнете тази своя страна. Няма потребност сама да подценявате себе си и живота си. Неостаряващата богиня може да показва своята креативност и да се любува на живота по доста способи, като да вземем за пример да се усеща добре в своето тяло, да преоткрие своята половост или да сложи началото на нещо ново – връзка, план или даже нов метод на живот.

Ако последвате следните 5 съвета, можете да измененията изцяло отпечатъка на годините върху тялото и здравето си:

1. Ревизирайте убежденията си

Убежденията оказват доста по-силен резултат върху здравето, в сравнение с гените. Да, тъкмо по този начин е! Това по какъв начин гледате на остаряването дефинира какъв брой здрави ще бъдете, какъв брой дълго ще живеете и по какъв начин ще се чувствате с времето. Доктор Бека Леви открива в своите проучвания, че хората, които имат вяра, че остаряването си има и положителни страни, живеят към седем години повече от тези, които се вкопчват в отрицателните промени, протичащи се с възрастта, и се опасяват от тях.

Може и да не вярвате, само че е открито, че тази седемгодишна разлика важи даже при хора, които пушат, имат наднормено тегло, страдат от високо кръвно налягане или други здравосложни проблеми, за които нормално се счита, че усилват риска от по-ранна гибел. Това демонстрира каква огромна мощ имат нашите убеждения. По-интересното е, че те се образуват някъде до 11-годишна възраст. Така че помислете кои убеждения, свързани с възрастта, е добре да преосмислите и ревизирате.

2. Променете визията си за остаряването

Това да ставаш по-възрастен не значи безусловно да остаряваш – дума, която нормално провокира асоциация с крах. Причината за хроничните дегенеративни положения са не годините, а резултатите от решения и избори, които ние вършим още от ранна детска възраст и които се натрупат с времето. Ето за какво всичко предстои на предварителна защита и смяна. Така че спрете да мислите, че би боли единствено тъй като сте станали на избрана възраст.

3. Движете се

Не изживявайте живота си в седене. Да, в случай че стоите през целия ден пред компютъра, вие остаравате по-бързо. Ето за какво се твърди, че седенето е новото пушене. Хората, които прекарват целия си ден в седнало състояние, са по-предразположени към насърчаване на сърдечносъдови болести и други хронични заболявания, даже в случай че се хранят вярно и вършат извършения. Така че, в случай че би трябвало, сложете си таймер и откакто мине един час, станете, разходете се, свършете нещо, и след това можете да се върнете пред компютъра. В идеалния случай е добре да ставате на всеки петнайсет минути. Движението, което преодолява гравитацията, има подмладяващ резултат, по тази причина да стоите на крайник през целия ден също не е потребно.

4. Регулирайте равнището на кръвната си захар

Това равнище би трябвало да е устойчиво, по тази причина си правете постоянно проучвания – както за кръвна захар, по този начин и за равнищата на хормона инсулин. Стабилните равнища на кръвната захар са ключ към неостаряващото тяло. Когато кръвната захар скача внезапно и след това спада, това води до натрупването й навътре в кръвоносните съдове, а оттова и до възпаления в тялото – главната причина за развиване на дегенеративни болести.

Ако приемате храни, които водят до бързо обособяване на глюкоза в кръвта (бял самун, паста, бисквити, сладки, прекомерно доста плодове и алкохол), има огромна възможност кръвната ви захар да е висока – в случай че не непрекъснато, то най-малкото в някакви шпации от време. С годините това натоварва панкреаса, който не може да извършва както би трябвало функционалността си да води непотребната глюкоза в мастните кафези. Често резултатът е насърчаване на диабет. Дори деца страдат от „ диабет, развъртян с възрастта “, тъй че не чакайте да стане прекомерно късно. Един елементарен метод да стабилизирате равнището на кръвната си захар е като приемате храни с невисок гликемичен показател.

5. Стремете се към оптимално здраве

Не се задоволявайте с това кое е обикновено, стремете се към оптималното. Проверете равнището на витамин D в организма си. Оптималното равнище (40-80 нанограма на милилитър) ще намали на половина риска от рак и ускорява предварителната защита против съвсем всичко – от инфектиране до меланхолия и множествена склероза. Не се успокоявайте. Когато лекарят ви каже: „ Това е обикновено “, стремете се към оптималното – също като при кръвната захар.

Още информация, медитативни техники и практики, отдадени на Богинята, можете да научите от идния онлайн курс: ”

Инфо: http://thechalkboardmag.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР