Кога, ако не преди най-светлите празници да си припомним за

...
Кога, ако не преди най-светлите празници да си припомним за
Коментари Харесай

Лукс за чудо и приказ! Най-тузарските и бляскави сватби през 2017 г. в Пловдив

Кога, в случай че не преди най-светлите празници да си напомним за дните, които могат да се дефинират като едни от най-щастливите в живота на пловдивчани? Популярни пловдивски бохеми минаха под венчилото, което направи 2017 година, изпъстрена с прелестни и вълнуващи сватбени тържества, написа TrafficNews.
Естествено, множеството от сватбите не минаха без фойерверки, екстравагантни фотосесии, деликатеси, скъпо шампанско и красива декорация. Някои от тях даже се престараха и се бръкнаха с по 1 милион, а помпозните тържествата умерено биха могли да се сравнят с тези на холивудските звезди.

Но пък би трябвало да отбележим, че имаше и доста разнообразни бракосъчетания, които привлякоха очите на пловдивчани: младоженка на мотор, младоженци в национални носии, 11-метров Хамър и други.

Въпреки, че близо 50 % от двойките в България живеят без подписан цивилен брак на фамилни начала, то през последната година, се следи противоположната наклонност. Освен, че доста от дамите избират да кажат " да " в Гражданското, те вършат всичко допустимо и да осъществен детската си фантазия - да се видят в бяла рокля като принцеса.

Нека още веднъж ви напомним най-звездните бракосъчетания!

Въпреки че не се състоя в Пловдив, няма по какъв начин да не споменем най-скъпото и блестящо празненство на годината. През месец юли дъщерята на първомайския зърнен необут – Йордан Балабанов -Даци, сподели „ да” на своя обичан Атанас Петров.





За обилното сватбено празненство, състояло се в първокласен хотел в София, бащата на булката наброи над 1 милион лв..

Красивата русокоска дефилира пред повече от 300 посетители, облечена в изящна рокля, обсипана с кристали " Сваровски”. Част от тържеството бяха обичаната изпълнителка на булката – Алисия, индивидът глас – Тони Стораро, ангелогласната Деси Слава и Ваня Костова.

Продължаваме с цялостна газ към сватбата на Мария и Радослав Делеви, които се врекоха във честност, а Виолина и Димитър Филипови им станаха очевидци.



Вместо обичайните лъскави коли, младоженците взеха решение да заложат на нещо много по-екстравагантно и се появиха в 11-метров Хамър, който събра погледите под тепетата.



Единственият минус беше, че голямата машина не съумя да изкачи тесните улици на Стария град и да остави двойката пред Обредния дом, само че това не попречи на сватбения дух и незабравимото празненство.

Пищните и помпозни сватби нямат край! Продължаваме с вълшебния ден на кметската щерка Здравка Черпокова.



Чаровницата сподели " да " на обичания си Мартин Илиев, който е пловдивски юрист.

Бащата и кмет на Забърдо Валентин Черпоков се погрижи нищо да не липсва с най-специални ден за щерка му. На тържеството, което се състоя в Новотела, младоженците посрещнаха 400 посетители.



Поздрави към младоженците насочи Орхан Мурад, който бе специфичен посетител на сватбата. Сред поканените бяха тенисистката Цвети Пиронкова, младият хирург доктор Любомир Паунов, търговецът на мобилни устройства Муди Ел Зейн-Мудката, певицата Роси Пейчева.

От листата със мечтани ергени излезе и Кристиан Чалъмов – наследникът на строителя на фамозен комплекс. В разгара на лятото той сподели „ да” на половинката си Петя Величкова.



Двамата минаха под венчилото, а очевидци на церемонията станаха над 350 техни посетители в Пловдив, които в по-късните часове следиха и обилна заря.

Звездна женитба спретна и пловдивският художник и безгрижник Ангел Гешев, който се венча за своята муза Магдалена Тикова. Бракосъчетанието бе осъществено в един от най-бляскавите храмове в Стария град – „ Св. св. Константин и Eлена “.



След като се врекоха пред Бога във безконечна любов, семейство Гешеви получиха първия си скъп подарък – картина с два ангела от художника Николай Кучков.

Веднага след венчавката младоженците отпътуваха на сватбено странствуване в Чепеларе, където честваха в стеснен фамилен и другарски кръг.

С доста искра и романтика бе огрян и сватбеният ден на Веселин Козарев – Кмета и хубавицата Катерина. Те отпразнуваха сватбата си с радостно празненство в " Новотела " измежду родственици, другари и сътрудници. Красивата младоженка плени гостите с прелестната рокля, в която беше облечена.

Топ предприемач и наследник на пловдивския народен представител Георги Търновалийски – Чавдар, също постави завършек на ергенлъка края на септември. Чочо и прелестната му другарка Яна си споделиха „ ДА” в Деня на независимостта под тепетата.



Тържеството се състоя във Виенския салон в Панаира, а купонът е траял до дребните часове на нощта. Противно на упованията показност липсваше, а гостити на сватбата бяха едни от най-близките хора до фамилията.

През 2017 година Наталия Аврамова от винарска маза “Едоардо Миролио “ сподели " Да " на обичания си Христо Христозов. Пищното сватбено празненство, което се състоя в Новотела събра 200 посетители, а фолк певицата Ивана се погрижи за положителното въодушевление.



Интересното е, че младоженците взеха решение да вземат участие в благотворителна самодейност и вместо цветя, те изпратиха предложения на гостите, в които има поместена молба, парите които всеки е решил да даде за букет, да бъдат дарени за Общество Nota Bene в поддръжка на надарени пловдивски възпитаници.

С типично българска женитба, по всички традиции, както си му е реда, солистката на “Пловдив”, Цонка Нанова и ръководителят на оркестъра, Славчо Александров си споделиха “Да” и публично станаха семейство. Те се ожениха в стеснен кръг в Пловдив, а красивата младоженка беше избрала бутикова рокля в цвят шампанско за най-важния ден в живота й.



В разгара на тържеството младоженката не се сдържа и сграбчи микрофона, с цел да поздрави всички свои посетители и се извиха кръшни български хора.

Няма по какъв начин да не се преклоним пред решението на Елица и Кирил Станкови да възродят и да поддържат фолклорната хубост. Младите пловдивчани възродиха старите обичаи и завоюваха благосклонностите на стотици българи. Младоженецът под съпровода на барабан и българска национална музика изведе обичаната си от вкъщи й по остарял бит. В косите си булката беше с накит на 55 години, употребен от нейните предшественици.



След венчавката всички посетители бяха сюрпризирани от атмосферата, в която честваха. Ресторантът бе декориран с бали със сено, слънчогледи, жито и полски цветя. Приборите и покривките бяха в битов жанр, а гозбите, както и сами може да предположите -типично български.

По време на тържеството звучаха национални песни, а до късните часове на вечерта сватбарите не се пуснаха от хорото.

Тази година под венчолото минаха и кметът на Стрелча Стойно Чачов и обичаната му Mrs Grandma Universe Дони Василева. Тяхната женитба обаче не се състоя под тепетата. Те избраха стилна морска гала на брега на морето в Слънчев бряг. Тържеството се състоя в стеснен другарски кръг, а дрескодът беше в бяло.



Новото семейство Чачови изненада кумовете с подарък - маслен портрет, на който бяха нарисувани самите те с български национални костюми. Младоженците от своя страна получиха екскурзия до Санторини.

Морският бриз ни води към още една вълшебна женитба на морето. Дъщерята на известния пловдивски предприемач Цветан Христевски – Полина мина под венчило с обичания й Халил Зада.



Влюбената двойка събра близки и другари на метри от морето в бийчбар в Лозенец, който също е благосъстоятелност на бащата на булката. Самият той дойде по море с лодка, а когато дебаркира на брега, от каютата в дълга бяла рокля излезе самата младоженка. Сватбата, замислена като плажно празненство, стартира на свечеряване и продължи до сутринта.

Украсеният с фенери и морски аксесоари плаж се трансформира в голям дансинг, на сцената се качи група " Акага ", а самият Ути Бъчваров цяла вечер приготвял разнообразни вкусотии.

Продължаваме с нещо още по-нетрадиционно. Зрелищно пътешестване до олтара, което събра очите на пловдивчани спретна грациозната младоженка Силви Ангелова, облечена в обилна бяла рокля, и яхнала мощен мотоциклет.



За ускорението на мотора, обаче, се погрижи персонално нейният правоверен Радослав Ангелов. Те си споделиха заветното „ Да “ в деня на годишнината от своето запознанство в манастир „ Свети Георги “ в село Белащица.

Веднага след публична част последва празнично празненство в залата на хотел „ Марица “, украсена величествено.

Тарторът на агитката на Локо Пловдив – Велин Терзиев - Нежния пък се врече във честност на своята дългогодишна другарка Дража Шишкова.



Сватбата, на която участваха редица от най-запалените „ черно-бели “ почитатели бе в прочут пловдивски ресторант, а преди този момент церемонията бе в сърцето на Пловдив – Стария град.

Минаваме на екзотична вълна, със сватбите на няколко пловдивчани, които избраха далечните и топли дестинации.

Известният пловдивски юрист – Недялко Шилев подписа брак със своята обичана Къймет Шерифова, която също работи като юрист. Страхотната вест долетя непосредствено от далечните Малдиви, където сложиха подписа си влюбените.



Истинска приказка бе самото празненство - семпло и диво, надалеч от паниката, без непотребен фон. Част от церемонията са били и поданици на Мале, облечени в блестящо оцветени облекла, съпровождащи влюбените с тъпани и обичайната музика.



Няма по какъв начин да не споменем и сватбата на Мис Силикон – Джулиана Гани. Тя сподели " да " на обичания й Станимир Ташев и реши да вземе неговата фамилия. Младоженците избраха самото встъпване в брак да стане в стеснен кръг в родния Пловдив.



В най-важния ден за нея, булката се спря на класическа бяла рокля с голямо деколте. Тук по забавно бе самото предложение за брак в другоземен Тайланд, където двамата бяха на сантиментална отмора.



Като за край се връщаме още веднъж в Пловдив, където Гребната база се трансформира в едно още по-любимо място на две пловдивски двойки.

Едните си подариха сантиментална фотосесия на Моста на влюбените, което е едно от най-роматичните кътчета за пловдивчани, а другите си спретнаха снежна женитба тъкмо като в приказките.

Пред Бога, околните хора и замръзналите дървета Анелия и Стефан станаха семейство.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР