Кофеинът в кафето може да помогне да свалите няколко килограма

...
Кофеинът в кафето може да помогне да свалите няколко килограма
Коментари Харесай

Отслабване с кафе – ето как се прави

Кофеинът в кафето може да помогне да свалите няколко кг или даже да предотврати наддаване на тегло, само че не може да ви помогне да отслабнете доста или да запазите резултата за непрекъснато.

Но в случай че консумирате тази напитка рационално в композиция със здравословна диета и режим на извършения, това ще ви помогне да отслабнете, написа wikihow.com. Ето по какъв начин може да го постигнете благодарение на кафето.

1. Пийте кафе, когато сте гладни

Едно от позитивните качества на кафето е способността му да потиска апетита. Ако усетите апетит, пийнете малко кафе. 
Помислете за потреблението на кафе без кофеин или половин кафе, в случай че не желаете да изпиете цялостна чаша кафе. Избягвайте кофеина в границите на четири до шест часа преди лягане, в случай че е допустимо. В противоположен случай това ще докара до нарушавания в съня и ще насърчи наддаването на тегло. 

2. Пийте кафето с вода

Въпреки че кафето може да работи като диуретик, когато го комбинирате с вода то няма да аргументи дехидратация. Тази композиция ще ви помогне да останете сити по-дълго. По този метод ще намалите и употребяваното кафе за деня.

За мъжете рекомендацията е да одобряват по 3 литра вода дневно, а за дамите по 2,2 л.

3. Пийте кафе преди подготовка

Кафето подтиква термогенезата и по този метод тялото създава топлота и сила от смилането на храната. Това може да докара до загуба на спомагателни калории.

Консумирана преди подготовка, кофеиновата напитка ще помогне на тялото ви да изгори повече калории и мазнини.

За оптимални резултати приемайте към 200 mg кофеин преди подготовка.

4. Откажете се от сметаната и захарта в кафето

В чаша неподсладено кафе се съдържат единствено две калории. Добавянето на сметана и захар доста усилва тяхното наличие. Ако не можете да пиете кафето чисто, заложете на обезмаслено мляко и различен тип подсладител, друг от захарта.

5. Избягвайте овкусените разновидности на кафето

Много кафенета оферират кафе с привлекателен усет. Но тези питиета са по-скоро десерти, които съдържат стотици калории и добавени мазнини. 

6. Пийте кафето рационално

Пийте кафе в здравословни количества. В дребни количества то е доста потребно. Кафето има способността краткотрайно да потиска апетита и да подтиква изгарянето на калории. Но несъразмерната му консумация може да докара до нараснали равнища на стрес и бодърствуване, които в композиция водят до наддаване на тегло. Само 1 или 2 чаши кафе дневно са изцяло задоволителни, с цел да отслабнете.

Не приемайте повече от 400 мг кофеин дневно. Това количество е еквивалент на четири чаши варено кафе, 10 кутии кола или две „ енергийни ” питиета.

7. Разпределете вярно количеството кафе, което приемате за деня
Защо имаме неприятен мирис, откакто сме пили кафе?
Може би ни се  е случвало, откакто сме изпили чаша кафе да усетим, че е останал неприятен мирис в устата ни. Това се случва постоянно, даже...
Прочети повече
Ако желаете да извлечете най-вече изгоди от кафето, планирайте приема му за деня. Това освен ще ви накара да се чувствате по-енергични, само че ще и потисне апетита ви. 

Например, в случай че пиете 4 чаши кафе дневно, може да изпиете 1 чаша заран, една на обяд, една в средата на следобеда и 1 чаша на вечеря. Коригирайте схемата за банкет, с цел да откриете кой вид работи най-добре за вас. 

8. Пийте примес от кофеиново и безкофеиново кафе

По този метод може да пиете кафе по 8 пъти дневно и отслабването ще е по-ефективно. 

Друг трик е да изпиете половин чаша нормално кафе с половин чаша гореща вода.
1 лъжица от този артикул прави кафето по-полезно
Полезно ли е да прибавяме какао към кафето си? Последните проучвания демонстрират, че хората, консумиращи тази ароматна композиция, подобря...
Прочети повече
9. Заложете на уравновесена диета

Диетата играе основна роля в отслабването. Заложете на 3 уравновесени и здравословни хранения за деня. Пълноценните храни, които са с високо наличие на витамини и минерали, комплицираните въглехидрати и умерените количества мазнини, само ще подкрепят отслабването.

Следвайте правилото за минус 500 – 1000 калории дневно от настоящия ви банкет. Но не забравяйте, че не би трябвало да падате под 1200 калории дневно. 

Менюто ви би трябвало да съдържа храни от следните 5 групи - плодове, зеленчуци, зърнени храни, протеини и млечни артикули.

Важно: Статията е единствени с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или експерт по здравословно хранене!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР