Кофеинът е естествен стимулант, съдържащ се в ядките, плодовете и

...
Кофеинът е естествен стимулант, съдържащ се в ядките, плодовете и
Коментари Харесай

Кафето вдига или сваля кръвното

Кофеинът е натурален стимулант, съдържащ се в ядките, плодовете и листата на някои растения. Той най-често се приема с артикули като чай или кафе, които пък са най-консумираните питиета в света.

Поради тази причина има редица проучвания за резултата на кофеина върху здравето на човек като най-вече от тях са ориентирани към въздействието му върху сърдечните болести и проблемите свързани с кръвното налягане.

Кофеинът е стимулант, а по формулировка стимулантите покачват интензивността на централната нервна система, което е главната причина след приема на кафе да се усещаме по-будни.

Освен това тази нараснала интензивност може да аргументи стесняване на кръвоносните съдове, което пък от своя страна води до повишение на кръвното налягане и смяна на притока на кръв към сърцето.

Всъщност множеството от рисковите въздействия на мощните стимуланти като кокаин и метанфетамин са директен резултат от въздействието им върху кръвоносните съдове и сърцето.

Тъй като кофеинът е стимулант има основателна причина да се счита, че кафето и повишение на кръвното налягане могат да бъдат свързани. Поради това, че той е доста лек стимулант и има къса дълготрайност на живот в тялото, не може да бъде самостоятелен като фактор, който е определящ за високо кръвно.

Да, кафето подвига кръвното налягане, само че не за нескончаем интервал от време. Многократно е доказвано, че потреблението на кофеин не усилва риска от хипертония, сърдечни болести или инфаркт.

 Кафето подвига или смъква кръвното

Всъщност тъмните питиета като кафе и черен чай могат да бъдат потребни за вашето здраве и да ви предпазят от сърдечносъдови болести и някои типове рак. С пиенето на кафе организмът поема полифеноли, които понижават тромбоцитите в кръвта и предотвратяват образуването на съсиреци, които са причинителите на инсулт.

Кофеинът блокира хормон, който подкрепя на артериите да се уголемяват и кара надбъбречните жлези да освобождават повече адреналин, който провокира повишение на кръвното.

В резюме ще кажем, че кафето може да докара до кратковременно и внезапно увеличение на кръвното налягане, само че не и да аргументи хипертония и сърдечни болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР