Кофа е спасила живота на 33-годишната Васка, която преди няколко

...
Кофа е спасила живота на 33-годишната Васка, която преди няколко
Коментари Харесай

Кофа е спасила живота на 33-годишната жена, която бе нападната от мечка край Белица

 Кофа е избавила живота на 33-годишната Васка, която преди няколко дни беше нападната от мечка край Белица. Това разкри пред кметът на града Радослав Ревански.

" Васка е имала кофа на гърба, а мечката я е атакувала откъм гърба. Захапала я е за крайници, по-късно и за рамото. Ако не е била кофата, която да я защищити, всичко е можело да се случи. Васка безусловно се е разминала на косъм от гибелта. Бях на рандеву при нея, има рани по рамото и крайници и охлузвания ", показа Ревански.

По негови думи Васка още не знае, че е имало искане за убийството на мечката, двамата и не са говорили по тематиката. Единственото, което нападнатата жена желала, е мечката да напусне региона, с цел да може Васка умерено да върви да бере гъби, с които се изхранва.

Кметът на Белица е безапелационен, че на този стадий мечката, която към момента си няма име или прякор, няма да бъде убивана. Вместо това ще бъде направено всичко допустимо животното да бъде прогонено от региона, с цел да могат локалните умерено да вървят да берат гъби.

За задачата кметът поучава тези, които вървят в гората, да приказват на всеослушание и да пеят песни, с цел да прогонват мечката, която се плаши, като чуе звук. Не предлага да се употребяват пиратки, тъй като тя може да се подразни и да се получи противоположен резултат. Като мярка за прогонване на животното хранилките са вдигнати на високо. Вече 3-4 дни животното не е забелязвано, което значи, че не е в региона, считат специалистите.

До конфликта сред Васка и мечката се стига, откакто дамата рисково доближава бърлогата на животното. По това време Васка е била сама, без дете, а мъжът й е наоколо. Той продължава и сега да обикаля за гъби, макар че го е боязън, тъй като би трябвало да изкарва прехраната на фамилията си.

Нападнатата жена се възвръща добре и се чака скоро да бъде изписана от болничното заведение. От кметството дават обещание да поеме разноските по лекуването на Васка, защото фамилията й е доста оскъдно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР