Коеркция на данните за починалите вследствие на усложнения от коронавируса

...
Коеркция на данните за починалите вследствие на усложнения от коронавируса
Коментари Харесай

Коригираха данните за починалите от COVID-19 у нас

Коеркция на данните за умрелите в резултат на затруднения от ковид бе оповестена на ексклузивен брифинг на Министерство на здравеопазването и представители на " Информационно обслужване “ във връзка с  работата на Националната осведомителна система за COVID-19. Изненадващо, по-рано през днешния ден на формалния уебсайт, оповестяващ данните, се появи информация за 12 умряли в последното денонощие.

По информация към 4 юни умрелите са общо 149. Реалният им брой обаче е с 10 повече - 159 като разликата идва от обстоятелството, че някои лечебни заведения не са докладвали в точния момент всички смъртни случаи, разясни зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева. Става дума за пациенти, които са издъхнали в интервала от края на април и началото на май, добави тя. Положителните проби за миналото денонощие са 34, с което броят на инфектираните с коронавуриса у нас става 2627.Излекуваните все още са общо 1 390 души.

Болниците са правили неточност да не записват случаи, когато не са били несъмнено, че те са вследствие на COVID-19. Затова в този момент се получи разминавания в данните, уточни и проф. Тодор Кантарджиев от Националния действен щаб. Още през вчерашния ден той предизвести, че Националната осведомителна система ще бъде рестартирана в среднощ и ще премине към логаритъм, в който данните ще се събират и оповестяват в тъкмо избран час - в среднощ на предходния ден. Ако имаше цялостно съвпадане на данните, аз щях да се колебая, че те са манипулирани. Напълно обикновено е да има разминавания. Който работи, той бърка. Болниците и лабораториите, които не са пипнали един пациент с COVID-19, нямат сбъркани данни, съобщи още професорът. Прецизирането на данните продължава, защото се оказва, че постоянно се е случвало лаборатория с позитивен резултат да е дублирала резултат на приет в болница пациент в болница.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР